Citat:
Īn prealabil postat de aubergine
Afirmati ca gradul de decadere umana era mai mic in comunism in comparatie cu ziua de azi. Eu cred ca aici va referiti la faptul ca lumea azi e decazuta datorita concubinajului, avortului, homosexualitatii, drogurilor etc.
Dar eu zic ca si in comunism lumea era decazuta datorita crimelor si torturilor din inchisori impotriva adversarilor regimului. Pai un asemenea tratatment de care au avut parte dizidentii, s-a mai pomenit sa existe in ziua de azi? Nu era decadere umana lipsa de iubire pentru oponenti care a dus la crime si torturi? Macar azi nu mai exista asa ceva!
|
Da, asa cred. Ma refer si la desfranare, avorturi si droguri, dar si la amploarea coruptiei care in timp distruge specificul nostru national. E ca in proverbul ,,Capra sare masa si iada sare casa." Comunismul a fost capra si iada este ,,democratia'' din zilele noastre si care incet, sigur si mai ales discret, produce in timp cel putin la fel de multe victime ca si comunismul devenind o capra mai vicleana decat muma-sa. Asta au prorocit si unii sfinti parinti, dar incepe sa se vada ca este asa.
Cine stapaneste informatia stapaneste situatia. Nu intamplator se pune accent pe informatizare in toate domeniile. Atunci cand tot ce misca e controlat, afli doar ceea ce trebuie sa afli! Fiecare e controlat eficient si discret daca a facut ce trebuia...Pacepa a plecat din tara cand a aflat ca un
cineva important se intereseaza cati ani avea... Dupa '89, nu multi opozanti ai regimului au mai avut acest noroc... Daca i-am aduna pe toti, am fi socati si acum. Si cati vor mai fi!
Exista metode moderne de a provoca o moarte ,,naturala'' cu chinuri ,,naturale''. Chiar cu politete!
Estetica uratului ia amploare, fapt observat si in vestimentatie si in comunicare. Se creeaza sanse ca oamenii sa ajunga precum diavolii, dupa cum a prorocit cineva. Numai Dumnezeu ne poate ajuta sa ne pastram pace in suflet si sa nu cadem prada deznadejdii. Traim vremuri de cernere. Daca intelegem ca nu putem sluji la doi domni si nu ne lasam sedusi de avantaje materiale in dauna celor spirituale, atunci suntem pe calea cea buna. Dumnezeu sa ne ajute.