Subiect: AVORTUL
View Single Post
Vechi 28.12.2007, 11:43:15
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

ctin cu respect iti adresez o simpla intrebare,esti monah,celibatar sau casatorit?Afla ca m-am rugat sa am un sot care sa-si doreasca copii multi,sa formam o familie dupa modelul prezentat de Sfintii Parinti..si intr-adevar abia acum pot sa spun ca am sotul pe care mi l-am dorit..desi mai sunt unele lucruri de indreptat..dar nimeni nu-i perfect,nu?Abia acum dupa ani de casatorie sotul meu abia acum nu se mai sperie de ideea de a avea copii multi,chiar vede abbsolut necesar lucrurl acesta(pentru mantuirea noastra),acum ma sperii eu insa;dar atunci canmd l-am cunoscut eu eram aceea care imi doream copii si el era cel care teoretiza f.bine(cu citate din Sfintii Parinti )...se speria insa la cel mai mic semn de sarcina..dupa ce s-au nascut copiii eu stiam instinctiv ce trebuia facut,el era pur si simplu impiedicat ,deslanat,dezordonat,invatat cu cercul lui de prieteni,cu vizitele,cu un anume soi de libertate,..in sfarsit nu cocheta cu ideea de a sta langa nevasta si a imparti treburile pe din doua...au fost momente cand m-am simtit singura ,neinteleasa,cand plangeam din te miri ce,nu eram sustinuta,ajutata asa cum trebuie ,nu puteam gandi limpede din cauza oboselii,a galagiei copiilor,comunicarea dintre mine si sot parea sa nu mai existe..totul s-a remediat prin rugaciune dar cred eu si datorita faptuluyi ca au crescut copii,noi am reluat comunicarea, efectiv putem sa ne auzim ,sa vorbim,sa purtam un dialog fara sa fim intrerupti la tot pasul de scancete,de pempersi si alte nevoi...pur si simplu mi-am sacrificat propriile nevoi pt.cele ale copiilor si o pot face in continuare,cred ca o pot lua de la capat(nu la infinit insa!)acum am langa mine un partener care cel putin s-a maturizat,in care p[ot avea ca incredere.Despre asta e vorba Consatantin,femeile nu au un ajutor real din partea sotilor..mai ales teologii sunt niste misogini gandesc ca femeile se ocupa de casa de copii este de datoria lor si numai a lor, iar barbatul trebuie sa stea afara,sa aduca si el niste banuti amarati.
E clar ca despre contraceptie si abstinenta vorbim limbi diferite.Si eu sunt pentru abstinenta chiar sunt de parere ca se poate(eu nu mai am 18 ani)..dar tinerele fete de 20 de ani mi-e greu sa cred ca pot sa doarma in camere separate,sa tina posturile,mai ales sasi educe partenerii de viata.Pentru asta s-a inventat contraceptia,sunt preoti care admit folosirea contraceptiei intre parteneri casatoriti din motive medicale de exemplu.
Reply With Quote