Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Asa, acum pentru ca eu inteleg bine ce disputa este aici, domnilor barbati care v-ati simtit lezati, ma iertati
|
Mă iertați și dumneavoastră doamnă care v-ați simțit lezată de ceea ce eu nu am spus. Nu cred că sunteți o eretică dar prea o făceați pe smerita. Și mi-am zis că o tragere de mânecă atunci când scrieți mari prostii, nu v-ar strica. Asta e tot.
Dar dacă tot vă plac povestirile, vă dăruiesc
un leac împotriva agitației:
"Un frate s-a dus la avva Macarie egipteanul și i-a zis: „Avvo, spune-mi cuvânt să mă mântuiesc!” Și i-a zis bătrânul: „Du-te la mormânt și ocărăște morții!” Deci ducându-se fratele a ocărât și a azvârlit cu pietre și venind a vestit bătrânului. Și i-a zis bătrânul: „Nimic nu ți-au grăit?” Iar el a răspuns: „Nu”. I-a zis lui bătrânul: „Du-te și mâine și îi slăvește!” Deci mergând fratele, i-a slăvit zicând: „Apostolilor, sfinților și drepților!” Și a venit la bătrânul și i-a zis: „I-am slăvit”. Și-a zis bătrânul: „Nimic nu ți-au răspuns?” A zis fratele: „Nu”. I-a zis lui bătrânul: „Știi cu câte i-ai necinstit și nimic nu ți-au răspuns și cu câte i-ai slăvit și nimic nu ți-au grăit? Așa și tu, dacă voiești să te mântuiești, fă-te mort; nici nedreptatea oamenilor, nici lauda lor să nu o socotești, ca cei morți să fii și poți să te mântuiești”.
Deci, dacă eu mi-am cerut scuze, faceți-vă și dumneavoastră moartă și cu totii vom avea numai de câștigat.
Post cu fapte bune și cu mult folos!