Citat:
În prealabil postat de Dalian
Mă iertați și dumneavoastră doamnă care v-ați simțit lezată de ceea ce eu nu am spus. Nu cred că sunteți o eretică dar prea o făceați pe smerita. Și mi-am zis că o tragere de mânecă atunci când scrieți mari prostii, nu v-ar strica. Asta e tot.
Dar dacă tot vă plac povestirile, vă dăruiesc un leac împotriva agitației:
"Un frate s-a dus la avva Macarie egipteanul și i-a zis: „Avvo, spune-mi cuvânt să mă mântuiesc!” Și i-a zis bătrânul: „Du-te la mormânt și ocărăște morții!” Deci ducându-se fratele a ocărât și a azvârlit cu pietre și venind a vestit bătrânului. Și i-a zis bătrânul: „Nimic nu ți-au grăit?” Iar el a răspuns: „Nu”. I-a zis lui bătrânul: „Du-te și mâine și îi slăvește!” Deci mergând fratele, i-a slăvit zicând: „Apostolilor, sfinților și drepților!” Și a venit la bătrânul și i-a zis: „I-am slăvit”. Și-a zis bătrânul: „Nimic nu ți-au răspuns?” A zis fratele: „Nu”. I-a zis lui bătrânul: „Știi cu câte i-ai necinstit și nimic nu ți-au răspuns și cu câte i-ai slăvit și nimic nu ți-au grăit? Așa și tu, dacă voiești să te mântuiești, fă-te mort; nici nedreptatea oamenilor, nici lauda lor să nu o socotești, ca cei morți să fii și poți să te mântuiești”.
Deci, dacă eu mi-am cerut scuze, faceți-vă și dumneavoastră moartă și cu totii vom avea numai de câștigat.
Post cu fapte bune și cu mult folos!
|
Doamne ajuta ! Dalian
Insa eu am mare nevoie, in urma dialogului nostru sa invat.
Asadar care sunt acele mari prostii care le-am spus?
Nu de alta dar eu , inainte de a spune ceva verific ca nu care cumva sa gresesc si sa ma abat de la invatatura ortodoxa.
Cu smerenia. Asa s-a vazut? ca fac pe smerita? vai de capul meu, numai smerita nu sunt. Tot incerc sa invat. dovada ca nu sunt smerita este tocmai faptul ca scriu aici.
PS. revin doar sa va spun ca stiu de unde vine ideea cu agitatia, ca nu va apartine. un mic sfat: nu luati de bun tot ce spun unii oameni despre altii . Convingeti-va singur de cum este fiecare om in duhul lui.