Citat:
În prealabil postat de AlinB
Sa zicem ca realitatea este ceva mai complicata.
Chiar si un exemplu pozitiv poat fi denaturat de asa natura incat sa justifice o cauza rea.
Uite cazul de mai sus, cum a fost expus de Laura.
|
Eu am scris mai pe ocolite, dar exemplul era dat pentru a justifica o ideea modernista, luata din protestatism, de aceea am scris de ecumenism. Cine sunt cu neascultarea? Protestantii. Iar aceasta neascultare intuiesc ca se referea si la readaptarea invataturii la cea modernista, a teologiei inovatoare.
Am scris un mesaj si la celelalt topic:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=34
Citez dintr-un articol: "Noi, ca și creștini ortodocși, știm că baza vieții noastre în Hristos o are ascultarea.
Ascultarea, după Sfinții Părinți,
e mai importantă decât orice virtute deoarece "ascultarea e cea care aduce smerenie" sau "după cum Adam a căzut din Rai prin neascultare noi vom ajunge înapoi în Rai prin ascultare".
"O ascultare pe care o facem pentru a fugi de responsabilități nu e o ascultare ortodoxă și în Duhul lui Hristos care în primul rând ne-a făcut liberi. Cei din secte de obicei când fac ascultare ei renunță la libertatea lor, la tot ce țin de ei și preferă o ascultare oarbă în schimbul de a scăpa de responsabilități. "