Citat:
Īn prealabil postat de catehumen
Eu personal am ramas mut cand am vazut la Manastirea Petru Voda un grup de tineri din formatiunea extremista "Noua Dreapta" care au adus ajutoare si au prestat munca in folosul manastirii !!!
Parerea mea e ca Parintele Iustin Parvu si altii ca el nu au fost inchisi de comunisti pentru ca au aparat credinta ortodoxa ci pentru ca au fost legionari ! Iar stim cu totii ca "Garda de fier" a fost "copilul" tampit al hitlerismului . Legionarii au omorat oameni ! Nu putem sa ne facem ca partea asta de istorie nu exsista !
Atunci eu intreb ,daca Pr. Iustin Parvu si altii de ce nu sau dezis imediat de aceasta miscare ? Nu poti sluji lui Dumnezeu cu jungherul la brau !!!
Am vazut de asemeni la "Manastirea" Petru Voda " (pe youtube) o pomenire pentru mortii legionari martiri !?!? Poftim ? Nu am inteles bine ...Martiri legionarii ? Personal cred ca Patriarhia ar trebui urgent sa curete acea manastire de aceste elemente care nu au nici o legatura cu ceea ce inseamna ortodoxia !
La aceasta manastire si nu numai sunr grupuri reactionare legionare care doresc sa-si faca propria lor biserica ortodoxa !!! Mare atentie !
|
Nu te grabi sa arunci cu piatra. Si Sfantul Ghoerghe a ucis oameni. A fost general, doar, si a participat la razboaie. Dar a murit apoi ca martir crestin. N-a vrut sa aduca jertfa zeilor.
Miscarea Legionara, daca am inteles bine, a luat nastere ca reactie la intentia unui grup de evrei de a infiinta statul evreu in nordul Moldovei. In cartile de istorie, activitatea ei este prezentata mai mult in umbre. Privita din perspectiva evreiasca, miscarea legionara a fost o catastrofa, deoarece a zadarnicit niste planuri. Privita din persectiva romaneasca, miscarea legionara a avut un rol bine determinat: ,,Romania- pentru romani!''
Daca la inceput au intrat patrioti crestini, mai apoi s-au infiltrat si tradatori pentru a o compromite. Si a fost compromisa cu varf si indesat. Apoi simplul titlu de ,,legionar'' real sau ireal putea servi drept capat de acuzare pentru a fi intemnitat. Au fost intemnitati multi oameni care n-au avut nicio treaba cu miscarea legionara, mai ales preoti si intelectuali, crema intelectualitatii romanesti.
Manastirii nu i se poate cere sa fie corecta politic, caci trebuie sa fie corecta in fata lui Dumnezeu. Orice roman are voie sa fie patriot, asa cum pentru orice etnie patriotismul este un sentiment firesc. Manastirea romaneasca trebuie sa slujeasca interesele acestui popor, nu sa fie tradatoare de neam si tara. Trebuie sa-i invete pe romani sa-si apere credinta si patria, sa fie buni romani si buni crestini.
Patriarhia Romana este supusa suficient unor presiuni din partea unei puteri corupte. Daca toti crestinii, din manastire ori din lume vor fi considerati din nou legionari, asta e. Ne vom duce crucea.
Ii vom multumi lui Dumnezeu pentru toate. Faptele si vorbele ne tradeaza si pe noi si pe altii.