Citat:
Īn prealabil postat de Mosh-Neagu
Un monah cu priza la oamenii slabi si prea putin induhovniciti, poate deveni un pericol dureros de mare. Citeste comentariile unora care devin dintr-o data de acord cu spusele parintelui (dupa ce ii vei urmari inregistrarile) si vei intelege in ce consta pericolul. Personal, l-am cunoscut in primavara si am plecat cu o parere foarte buna despre ce se intampla acolo. Chiar daca a atins "intamplator" si subiectul cu legionarii, in acea jumatate de ora cat am stat de vorba, aluzia a trecut pe langa mine, iar el si-a vazut de latura strict duhovniceasca de care eram eu si familia mea, interesati.
Nu comentez alte pozitii ale Parintelui, ci doar aceasta "simpatie" pentru "Miscarea Legionara", lasand sa se inteleaga pe alocuri ca Parintele Iustin Parvu i-ar fi impartasit aceleasi opinii, ceea ce nici pe departe nu e adevarat. Mai mult, Parintele Iustin NU era impotriva Patriarhului, si ca atare si-a si cerut iertare cand "a plecat". Zazania aceasta duce la neascultare si la fragmentarea Sfintei Biserici, si nu e bine deloc!!!
|
Oamenii simpli pot fi inteligenti, chiar daca nu au cultura. Sa nu ii subestimam!
In rest, cred ca exagerezi. Citeste, te rog, articolul citat de glykys mai sus.