Citat:
Īn prealabil postat de Mosh-Neagu
Eu vorbesc despre una, iar tu despre alta... Oameni simpli suntem toti. Inteligenti sau nu, nu-i treaba nimanui... Eu spun de oameni "slabi duhovniceste"... In cazul amintit, monahul cu pricina, desi se spovedea regulat si se impartasea, el slujea celui rau, smintind si pe altii. Ori asta este dureros, pentru un crestin care vede si asculta si nu stie ce sa mai creada...
Daca exagerez sau nu... poate ca n-ar strica sa ne stabilim mai bine pozitia fata de Dumnezeu si fata de Biserica. Vorba Parintelui Savatie Bastovoi ( http://www.youtube.com/watch?v=9kfYlLik9Rw) cand se refera la parvenitii acestei societati: " Acestia nici macar nu au un nume... Numele lor este "legiune"!...")
Cand spunem "Miscare Legionara", in care dintre cele doua cuvinte Il descoperim pe Hristos? Ce intelegem noi prin "legiune", de fapt? Ceata sfintilor? Una e sa fii naiv si alta sa te substitui unei gandiri asa-zis superioare si sa incepi s-o propavaduiesti... Asa au aparut sectele, asa cred altii de cuviinta sa se mandreasca cu propria lor... smerenie!
|
Mosh/Neagule, tu confunzi aici niste termeni...