View Single Post
Vechi 17.12.2013, 20:41:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Deci ai ajuns la concluzia ca era mai bine atunci.
Poate imi arati unde am scris eu asta.

Citat:
Industria folosea tehnologii depasite ,productivitatea era mica.
Aici te-a contrazis Florin.

As mai adauga ce stiu si eu: o ditamai fabrica de confectii, care oferea slujbe la cateva mii de oameni, lucrand cvasi-exclusiv pentru export, ruinata de managerii post-decembristi.
Cu masinile de cusut de acolo, vandute la pret de nimic, s-au deshis 2-3 alte afaceri, insa care au angajat abia cateva sute de oameni.
Fabrica a fost vanduta la pret de nimic, demolata integral si pe locul ei construit un centru comercial. Binenteles, al unei firme straine care vinde in majoritate produse straine.

Altfe fabrici care au vandut la pret de fier vechi, utilaje de precizie care si acum ar fi putut produce. O parte de fapt produc, dar pentru straini, in fabrici private, cu profitul expatriat cvasi-total si muncitori cu salarii de mizerie.

O fi fost productivitate mica, dar mii de oameni aveau de lucru si profitul ramanea in totalitate in tara.

Ce e de preferat, sa dai unui om un salariu mic, dar decent si sa lucreze pentru el, un loc de munca stabil, sau sa-i dai si mai putini bani, ca ajutor social si sa-l tii in somaj?

Citat:
Nu capitalismul e rau ci sleahta care s-a instalat dupa '90 la conducere
Serios?
Dar cine incurajeaza consumul, promoveaza produse cu ciclu de viata redus tocmai din aceste motive, incurajand si distrugerea mediului, poluarea?
Cine dicteaza principiul productivitatii ridicate, adica muncitori cat mai putini, dar care sa lucreze cat mai mult si pe bani cat mai putini?

"Sleahta" sunt tot fostii comunisti, carora dl. CopyPaste nu prea are mare lucru sa le reproseze.
Aceeasi oameni, inainte de '89 erau satanisti, acum sunt doar furaciosi.

Last edited by AlinB; 17.12.2013 at 20:43:39.