View Single Post
Vechi 17.12.2013, 22:02:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Dezgroparea mortilor la sapte ani este o practica ortodoxa intalnita adesea,
Discutabil "adesea". E o practica tolerata, nu ortodoxa.

La slujba de inmormantare se spune: "„Se pecetluiește mormântul acesta până la a doua venire a Domnului Dumnezeului Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu semnul Sfintei Cruci în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh !”

Citat:
asadar nu se inscrie in ceea ce spui tu privind profanarea de morminte.
Serios?
Daca eu as lua o lopata si m-as duce sa dezgrop pe tatal/mama/bunicul/etc. tau sub pretextul ca mi s-au aratat in vis si mi-au cerut asta, sau asa mi-o iesit la o cautare pe google, cum se numeste?

Citat:
Fiul lui din America a venit sa-i faca parastase sau vede in tatal lui doar bani si dupa moarte?
Unde scrie ca trebuie sa-i faca el personal, la mormant?

Citat:
Parintele, daca a cerut sa fie inmormantat la manastire in Romania si nu oriunde, stia de ce o face.
Da, dar nu avea darul inainte vederii ca sa stie ce cretini sunt in manastirea respectiva.

Citat:
Oricum, faptul ca stim ca are sfinte moaste este un castig.
In imaginatia bolnava a unora.
Putrezit pana la mijloc, neputrezit de la mijloc in jos, culmea coincidentei, partea care se afla intr-un fel de sac, nu stiu daca e tocmai definitie pentru "sfinte moaste".

Dar ceva ati reusit, intr-adevar, sa aruncati o umbra de indoiala asupra a tot ceea ce sunt "sfinte moaste" in ortodoxie.
Felicitari.

Citat:
Unii sfinti au fost canonizati mai tarziu, altii, desi au moaste, inca suporta batjocura noastra nu se stie pana cand...
Nu, batjocora o merita cei care sar cu "moastele" pe motive.. imaginare.

N-ai nici cel mai mic habar cum se ajunge ca Biserica sa faca diferentierea intre oase si sfinte moaste, dar nu-i bai, nu e prima data cand ai dat dovada ca habar nu ai ce este de fapt ortodoxia.

Citat:
Iata o teorie socanta in urma unei anchete facute de jurnalistii BBC:
http://www.romaniatv.net/teorie-soca...cu_111751.html
Poate ca cei de pe ambulanta i-au dat lovitura de gratie, dar a fost dusa in starea respectiva de cei care in loc sa o duca la spital, avand o conditie severa, ii aplicau exorcizari.

Last edited by AlinB; 17.12.2013 at 22:05:40.
Reply With Quote