Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ca si tine, fiecare isi doreste o relatie care sa mearga in anumiti parametri.
Dar la unele persoane nu este neaparat vorba de casatorie, copii.
Si "parametrii" aia nu sunt neaparat corecti fata de celelalt.
Daca nu au un sistem moral riguros, ceea ce e bine si ce e rau in relatie, se poate incadra in niste limite foarte largi.
Tu crezi ca stii ce vrei si cum ar trebui sa decurga lucrurile - adevarul e ca nu ai suficienta experienta sa stii cum merg lucrurile in realitate.
Sper sa nu trebuiasca sa treci printr-un divort ca sa afli.
Ca barbat oricum, risti mai putin, timpul trece mai repede pentru femei.
O femeie la > 30ani, e bine sa fie sigura ca a gasit o relatie decenta altfel cu cat trece timpul cu atat scad sansele de implinire, mai ales in plan maternal. Desigur, poate infia, dar daca a amanat pe bebe din diverse motive pana a ajuns in jur de 40 ani si cu infierea s-ar putea sa se apropie de 50 si atunci sansele de a infia iarasi scad dramatic.
|
Nu stiu daca e vorba de parametri , insa cred ca orice om cat de cat lucid si cu capu pe umeri, care-si doreste intradevar o relatie serioasa (nu vorbim de cei care-si doresc doar aventuri si sex), stie cum sa procedeze când are ocazia! Ne întâlnim, discutam ca doi oameni maturi, apoi vedem daca ne placem si reciproc si daca in timp relatia evoluiaza si apar sentimente reciproce, se ajunge si la casatorie si apoi si la copii! E bine ca inainte de a se ajunge la casatorie o relatie sa dureze de un anumit timp, pentru a putea sa cunosti persoana respectiva (bine- nici perioada pre-casatorie sa nu fie lungita la infinit, intr-un interval de timp rezonabil -nu stiu, sa zicem 2-3-4 ani de stat impreuna- cred ca iti poti da seama daca exista sentimente autentice reciproce si este un timp suficient pentru a vedea cum se comporta persoana respectiva in diverse imprejurari, fie la bucurie, fie la necaz)
Acum cu sistemul moral riguros- nu stiu mai exact ce ati vrut sa spuneti prin asta! Nimeni nu-i perfect, toti gresim, insa important este sa nu facem greseli majore! Fiindca sunteti si dumneavoastra barbat, nu cred ca puteti spune ca nicioadata nu ati fost la o petrecere sau chef, ca nu ati mai stat la un sprit cu prietenii, ca nu ati mers pe stadion la un meci de fotbal, etc! Insa ceea ce conteaza este sa nu gresim in chestiuni esentiale - in primul rand atunci când am cunoscut o femeie si am inceput o relatie cu ea sa nu umblam si cu altele in accelasi timp (altfel devine circ sau bataie de joc ), sa nu facem promisiuni care nu suntem siguri ca le putem respecta, si in general sa nu ne batem joc de om.