View Single Post
Vechi 20.12.2013, 18:13:11
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Hai sa zicem ca m-ai prins cu o anumita inexatitate sau fluctuatie in idei.
Se poate sa ma fi grabit sa scriu anumite lucruri sau sa fi generalizat prea tare.
Problema e simplă: ai tot încercat cu tot felul de artificii să dai credit unor idei (de dragul Laurei, deși a scris ce a scirs).
Să fiți binecuvântate!

Citat:
Cum ziceam mai sus, cand am 'semnat' ca sunt de acord cu Laura am vrut sa zic ca sunt de acord cu tonusul mesajului ei. Adica cu ideea ca nu este bine sa absolutizezi nici o persoana pe lumea asta si sa ai incredere in ea in absolut orice situatie - nici chiar parintele duhovnic.
Nu poți să dai credit unui mesaj cu asemenea lacune tu confirmând că ești ”întru totul de acord”. Hai să lăsăm dresul busuiocului.
Iar cu absolutizarea e discutabil, căci prin duhovnic îți vorbește Dumenzeu, iar Dumnezeu ți se descoperă pe măsura căutării tale și nu ține de duhovnic...

Citat:
As vrea sa mai adaug ceva in legatura cu discutia de mai sus despre o eventuala contradictie intre cineva 'inaintat duhovniceste' dar fara studii teologice, si cineva cu studii teologice, (despre a carui duhovnicie sa zicem ca nu stim nimic):
Cred ca un adevarat parinte duhovnicesc inaintat pe calea unirii cu Dumnezeu nu poate fi in contradictie cu un adevar de credinta formultat mai 'academic', la cere el nu are acces in acelasi fel - are acces prin traire, nu prin cuvinte.
De acord cu tine, diferența e că părintele duhovnicesc e mai potrivit atât când e vorba de un aspect duhovnicesc cât și de un aspect de credință. Unul care studiază nu poate fi ca unul care se roagă. Fiecare, însă, cu meritul lui.

Last edited by ovidiu b.; 20.12.2013 at 18:18:24.
Reply With Quote