View Single Post
Vechi 21.12.2013, 12:53:34
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Problema concretă a Danei este relația cu mama ei - faptul că această relație se desfășoară anormal, cu reproșuri, rea-voință, șantaj și văicăreli din partea mamei. Partea bună este că pe lista de priorități noua familie ocupă în mod îndreptățit un loc privilegiat, iar aici lucrurile se înțelege că merg bine.
Tot Domnul și rugăciunea ne pot ajuta și în aceste cazuri. Nu e garantat că mama va înțelege ceva sau se va schimba, dar fata poate să-și păstreze liniștea sufletească de a fi făcut tot ce e omenește posibil ca relația cu mama să meargă.
Si iarasi revenim la vechea noastra problema a femeilor de moda veche din Romania : codependenta. Obisnuinta de a depinde de altii : parinti, sot, copii, familie, si de a depinde si ei de noi, la randul lor. De a trai numai prin ei si pentru ei. Pana si site-urile ortodoxe publica de cateva zile numai articole, citate din sfintii parinti, in care suntem avertizati despe acest tip de iubire bolnava, anormala, neconstructiva in relatia noastra cu Dumnezeu. Se pare, conform acestora, ca fiecare suntem o personalitate, o individualitate, nu suntem extensia altcuiva : mama lui cutarica, sotia, fiica, fiul, prietena, asistenta, soferul,etc... In felul asta riscam ca atunci cand persoana de care depindem sau are a depins de noi se casatoreste, se duc ela casa ei, moare, ne paraseste, etc, sa constatam ca viata noastra e pustie si lipsita de sens, ca rolul a luat sfarsit si trebuie sa iesim din scena. Insa ce ne facm ca de obicei Dumnezeu nu ne ia la El pe mai multi odata, din aceiasi familie, decat foarte rar, accidental.
Nu-mi cereti sfaturi concrete pt ca evident nu le stiu nici eu. Tot ce as putea spune, in limita bunului simt, ar fii sa incercam sa nu mai incurajam si pe altii sa dezvolte asemenea comportamnet addictiv, si nici pe cei care deja il au, desi cu acestia e mai greu, riscam sa le facem rau iremediabil, cred ca cel mai bine ar fii sa se apeleze la persoane specializate in astfel de relationari (psihologi, analisti tranzactionali).
Reply With Quote