Subiect: Ipocrizie?
View Single Post
Vechi 24.12.2013, 01:12:00
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul

Marea majoritare a celor ce îmi citesc postarea, ori nu înțeleg, ori nu au caraj sa răspundă.
Raspunsul ar fi trebuit sa ti-l dai singur. N-am citit decat prima pagina si nu stiu nimic din ce s-a scris.
Parerea mea: daca un om care crede cu adevarat si simte ca este stapanit de Duhul Sfant (nu e cazul meu!) vede mesajul tau, ce-ar trebui sa faca? Este mai de folos sa raspunda sau ar face mai bine sa taca? Faptul ca intelege si ARE un raspuns, nu te ajuta cu nimic, fiindca paradoxal... tu esti cel care n-ai intelege ce-ti insira el. Oricum, chiar si "chestia" asta cu... "Duhul Sfant" e o aiureala copilareasca... Un fel de "mos Craciun"... Asadar... pentru ce ar raspunde provocarii tale, un om "avizat"? De dragul polemicii? Reprezentantul lui Dumnezeu pentru tine, este propria ta constiinta prin care te interbi daca nu cumva este ipocrit ce faci! Iar daca ai (re)venit cu ideea acestui topic, doar de dragul altor polemici privind existenta lui Dumnezeu, abia acesta este un semn vadit de ipocrizie, intr-o astfel de perioada. Poate unii se roaga mai mult, poate tin post, poate se spovedesc si primesc Sfintele Taine, iar mai apoi isi risipesc toata osteneala, tulburandu-se datorita unor vorbe aruncate de cineva care... probabil vrea sa se distreze!
Cat despre curaj... Curaj in ce? Sa dovedim, ce? Inteligenta? Bucurie duhovniceasca? Slabiciune? Oricare dintre noi, astazi putem fi prosti, iar maine intelepti. Sau invers. TOTUL e relativ pe lumea asta. Doar Dumnezeu oranduieste cele bune si de folos sufletelor noastre, daca si noi la ranul nostru nu ne indaradnicim printr-un orgoliu frate cu ignoranta, sustinand ca Dumnezeu... nu exista... Iar asta acum cand avem la indemana un milion de metode sa-L cunoastem pe El, doar reusind sa ne cunoastem... pe noi.
Iarta-ma, te rog! Aparent sunt "pe langa" tema topicului. Tu probabil voiai sa auzi "altceva". Din fericire (nu din pacate), trebuie sa te obisnuiesti cu astfel de raspunsuri, fiindca cei de la care asteptai raspunsuri sunt totusi ortodocsi cat de cat demni de crucea pe care-o duc!

P.S. - Chiar daca te declari ATEU, eu, ca un limitat ce sunt, iti urez... "Sarbatori fericite!" Acceptand "declaratia" ta, ar insemna sa credem ca tu nu ai sarbatori si ca nu ai nici un motiv sa te bucuri. Fie ca Mosu' sa-ti aduca sub pom anul acesta, o cutie maaare, iar cand o vei deschide sa gasesti inauntru... Mila lui Dumnezeu! Doamne-ajuta!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote