Subiect: Ipocrizie?
View Single Post
Vechi 25.12.2013, 15:17:56
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Craciun fericit!
Referitor la muzica, am vazut si pe you tube un comentariu cum ca 'singurul lucru bun pe care il face biserica e muzica' (scuzati, nu-mi apartine!).
O posibila explicatie ar fi urmatoarea: la origini, toate muzicile (si toate artele ) au fost de inspiratie religioasa. In ziua de azi sunt muzici care au capatat o tenta anti-religioasa, ceea ce s-ar putea interpreta ca fiind tot un fel de "religie"...

Afara de asta, referitor la situatia particulara a dlui Dumitru, remarc cu parere de rau ca am mai intalnit persoane, cel putin una, care a fost in sanul bisericii (elev, student, cantaret) si care acum se indoieste atat de 'buna credinta" a acesteia, ca institutie, cat si de ajutorul efectiv al lui Dumnezeu. Nu suntem in masura sa judecam, dar probabil asteptarile acestor oameni sunt poate mai mari, iar 'calea" aleasa de acestia poate le e mai ingreunata de ispite, pe de o parte, dar si de incercari mult mai grele.

Cat despre ipocrizie, nu ma pot abtine sa nu ma intreb; oare eu nu sunt ipocrita, cand ma duc la biserica si barbatul ramane acasa sa faca treaba, mai ales in zilele de sarbatoare? oare nu asta asta cred vecini, ca eu sunt cea care-l pun la treaba? oare nu toata lumea se intreaba si despre mine, care am fost atat de pacatoasa in trecut, de ce acum am luat-o pe aceasta cale, nu ma considera toata lumea ipocrita, ca mi-a placut pacatul si acum nu mai imi place?

In orice caz, am indraznit sa mai deschid un topic despre semnificatia Craciunului pentru atei, cat si despre posibilitatile si limitele insotirii (casatoriei) intre persoane credincioase (religioase, practicante) si persoane atee.

Last edited by fallen; 25.12.2013 at 15:36:37.
Reply With Quote