Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Depinde f.mult si de ce alegi sa faci si ce inclinatie are fiecare. Apoi, nici un serviciu nu este rusinos. Important este sa fi tu multumit si sa iti castigi painea cinstit.
Sunt si cariere in care poti fi independent, sa nu ti de un sef sau de o companie, cum ar fi arta. O pianista are concerte si asa, dar ea isi alege programul si nr.concertelor de peste an.(sunt pianiste/violoniste de succes care sunt si mame)
Parerea mea e ca e destul de greu sa ai cariera si sa ai si familie fericita. Una e sa fi mama si sa mai ai si un serviciu cu jumatate de norma, care iti asigura bani in plus, alta e sa fi f.dedicata carierei si sa neglijezi familia. Sau sunt multe femei care isi fac intai cariera, iar familia pe la 35+ ani. E cam dificil la varsta aceea.
|
Am zis eu ca unele joburi ar fi rusinoase?Nu!
Daca ai cariera de artist trebuie sa fii mereu in bataia reflectoarelor,altfel lumea te uita,concurenta este mare,concertele se tin lant si te fac sa fii mai timpul plecata. Din nou intreb ce face o pianista de success cu 6 copii cand trebuie sa plece in turneu,in concert?Din nou cati copii are Felicia Filip(de exemplu?)
Stiai ca pana si o cantareata de muzica populara are turnee care tin vreo 6 luni,pe diverse continente? Din nou,ce faci cu copiii timp de 6 luni?
Pana la urma ar trebui sa te intrebi de ce iti doresti viata de familie si copii,de ce iti doresti cariera...poate cumva poti sa faci niste compromisuri,sa te casatoresti mai tarziu,dupa terminarea studiilor,masterului si altor scoli si sa fii parinte numai pt 1 copil sau 2 -atata cat poti manageria cu cariera ta decat sa faci 6-8 si sa fie toti neglijati si sa transmita asta mai departe si altor generatii.
Eu pun accentul pe intelegerea definitiei de loc de munca versus cariera.
Exista atatea exemple unde se observa clar de ce cariera nu este compatibila cu existenta unei mame crestine care nu foloseste anticonceptionale.