View Single Post
Vechi 28.12.2013, 16:35:13
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Nu pot să mă abțin să nu întreb: ce semnificație are sărbătoarea Crăciunului pentru atei?
1. O zi în care nu te duci la muncă, stai acasă, te odihnești, mănânci, bei, te simți bine; sau
2. O zi în care nu te duci la muncă, și profiți pt a-ți face treburile personale, cel puțin pe cele casnice (curățenie, reparații, etc) pt că cele publice evident nu funcționează...???
Pentru mine Craciunul reprezinta doar o zi de concediu, poate ceva mai interesanta decat media pentru ca practic toata lumea are liber si au loc tot felul de petreceri, intalniri cu prietenii, familia, etc. In afara de oferirea/primirea de cadouri nu respect decat poate intamplator sau prin forta imprejurarilor vreo alta traditie asociata cu aceasta sarbatoare.

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Și încă o curiozitate am: ce șanse sunt ca o căsnicie "mixtă" să funcționeze??? Afară desigur de varianta în care persoana "credincioasă" renunță la obiceiurile ei? Cum funcționează o soluție de compromis, o săptămână crezi, cealaltă nu, o dumincă mergi la biserică alta nu, dc te duci anul ăsta de Crăciun la anul te duci de Paști, sau cum??? Un copil îl botezi, altul nu, când moare cineva din familie îi faci parastas, dar la următorul nu-i mai faci?
Nu pot sa vorbesc despre cum ar functiona o casnicie, dar am avut o relatie relativ de lunga durata cu o persoana oarecum credincioasa. Nu era chiar practicanta, dar cred ca frecventa biserica mai des decat multi auto-intitulati ortodocsi. Pur si simplu eu nu mergeam niciodata cu ea la biserica, in afara de paste, cand a insistat de vreo doua ori, pe urma renuntand fiindca a vazut clar ca nu-mi face nici o placere sa fiu acolo. In rest, subiectul religie practic nu exista, nu a constituit niciodata un motiv de nemultumire sau cearta.
Reply With Quote