Cum sa te rogi pentru o relatie crestina?
Bucurati-va daca sunteti singuri si nu maniati pe Dumnezeu pentru singuratatea voastra. Este o taina pe care o veti descoperi mai tarziu. Nu va rugati sa faceti pacate. Rugati-va sa faceti voia lui Dumnezeu in viata voastra. Este mai usor sa faci voia Lui cand nu depinzi de altcineva si nu ai obligatii. Altfel in tot neamul ar trebui sa fie un calugar. Nu neaparat in manastire ci in viata civila. Daca esti singur Dumnezeu poate avea un plan cu tine. Plan pe care nu-l poti afla decat in sfintenie. Ar trebui sa te gandesti serios la acest lucru. Viata in curatie este placuta Lui . Asa ca nu va grabiti sa va rugati pentru pacate. Nu stiti ca numai Lot si fetele lui care traiau in curatie au fost salvate din Sodoma si Gomora? Rasplata lor a fost ingerul trimis sa-i scoata afara din cetate inainte de urgie. Pe vremea lui Noe, se insurau se maritau si a venit urgia. Numai cei care ascultasera de Dumnezeu si au construit arca au fost salvati. 100 de ani l-a asteptat Domnul pe Noe sa faca arca. Asta inseamna rasplata pentru sfintenie. Stiu ca e greu dar, rugati-va la Maica DOmnului sa va ia patima si veti trai ca inger in trup fara nici o urma de dorinta. Numai cel sfinti il vor vedea pe Dumnezeu. Traim vremuri de mare taina, si daca il cautati pe Dumnezeu nu cautati altceva, ca este un Dumnezeu gelos. Iubiti-L si veti primi inmiita rasplata pentru dragostea voastra.
Vremurile sunt spre sfarsit si nu ar mai fi timp de maritis si de insurat. Imparatia Lui vine ca un fur, pe negandite si nu stim daca mai poti cobori de pe casa adica sa te mai mantuiesti.
Vorbesc din experienta mea. Am inteles tarziu acest lucru si imi pare rau ca asa de tarziu. Dar am luat hotararea si acum asta fac.Multumesc Domnului ca m-a luminat.
|