View Single Post
Vechi 29.12.2013, 14:25:01
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
In orasul meu,centru universitar dealtfel,clinicile sunt intr-un hal fara de hal !
Recent am avut ocazia sa merg pe acolo, si sa constat cu indreptatita revolta ca nu s-au facut lucrari de renovare de mai bine de 140 de ani de cand s-au construit !
Ba mai mult, unele fatde chiart sunt degradate, si in general domeneste la exterior in unele parti o mizerie a zidurilor si a amenajarilor exterioare greu de crezut pentru un centru universitar medical, al tarii !

Pe scurt : nu s-a facut nimica,nu numai de 25 de ani incoace, dar si inainte !!!
Cand e aglomerat,in timplul zilei, nici loc de parcare nu ai, de te tot invarti acolo ca un bezmetic in timp ce te asteapta o ruda bolnava sau un parinte !

Si toate astea intr-un oras in care ,dupa anii 89 ,s-a construit un mare numar de biserici noi !

Deci, suntem pe locul inatai la biserici construite in Europa, dar suntem in Africa neagra in ce priveste lipsa de spitale noi sau renovate si a serviciilor medicale !!!

De ce nu se implica biserica sa faca sau sa renoveze spitale, daca tot are atatia bani,de se joaca in ei ???

Care sunt raspunsurile sau rezolvarile la aceasta situatie absurda a societatii romanesti,daca nu cumva ea isasi este absurda is sine ???!!!
Biserica este, de fapt, prigonita, in ciuda investitiilor de forma care se fac! Aceste investitii au efect invers ducand la coruperea preotilor pentru a-i atrage intr-o directie gresita. Sa punem problema corect.

In mod paradoxal, asa cum spunea Sfantul Lavrentie de Cernigov, calitatea vietii duhovnicesti scade pe masura ce preotii se lasa antrenati in construiri de biserici. Apar ispite si pentru ei. Se construiesc biserici frumoase, in schimb, dupa ce sunt gata, preotii pot fi atrasi in masonerie ori obligati sa faca anumite concesii: sa taca atunci cand ar trebui sa vorbeasca despre aspecte de fond ale credintei ( ecumenism, cipuri, lupta cu pacatele grave - desfranarea, avortul, vrajitoria etc.).

Cea mai puternica lovitura data Bisericii este aceea data din interior! Puterea politica se ocupa de forma, dar este impotriva fondului crestin. Sa nu ne lasam amagiti. Preotii mai bine sa accepte sa slujeasca in biserici mici decat sa construiasca biserici mari si apoi sa fie atrasi in diverse capcane. Preotii devotati au chiar mai multe probleme decat cei din sistemul sanintar.

Despre scoli? A, stiu scoli in care se schimba mobilierul la doi-trei ani. Ba chiar si gresia! Īn schimb, salariile cadrelor didactice raman la fel. Despre spitale, da, stiu si aici situatii in care se cumpara aparatura scumpa, care zace apoi nefolosita, in schimb nu se aloca suficienti bani pentru medicamente uzuale. Degradarea vietii duhovnicesti aduce cu sine lacomia si ura fata de aproapele.

Last edited by antoniap; 29.12.2013 at 14:27:08.
Reply With Quote