A spus cineva aici pe topic: "Pe langa asta, si daca teoria evolutiei e dovedita falsa, asta nu e un "plus" pentru voi. Tot ar trebui sa dovediti ca dumnezeul vostru e responsabil de creatie. Si nu oricare dumnezeu, ci fix acel Dumnezeu la care va inchinati fiecare: ortodox, catolic, penticostal, etc."
- Un plus este cu siguranta. Pentru ca evolutionismul se opune creationismului, si evolutionismul este singura teorie majora opusa creationismului. Daca ea cade, creationismul castiga teren, este clar. Dar pentru a ajunge la fix acel Dumnezeu la care se inchina ortodocsii (pentru ca ceilalti se inchina la alti dumnezei sau la un Dumnezeu modificat, fals), mai este cale lunga, alte domenii (istorie, psihologie, etc.), alte fapte, alte observatii, abia de aici incepe greul.
Nu stiu CUM a facut Dumnezeu lumea si nici nu va putea vreodata vreun om sau vreo stiinta sa arate sau sa demonstreze CUM, (poate da unele explicatii limitate) dar STIU ca El a facut-o.. Stiu din realitate, istorie, observatii, martori, trairi si altele. Este o chestiune foarte complexa care nu se poate lamuri in doi timpi.
|