La multi ani la toata lumea!
Nu m-am lamurit pana la urma ce se intelege prin cariera, insa nu pot s anu-mi aduc aminte cum imi luau ai mei apararea in fata rudelor mai indepartate care ma acuzau ca de ce nu am familie si copii, spunand ca "femeile care fac cariera nu mai au timp...", "cariera e maiimportanta"... Care mama ei de cariera era asa importanta, cel putin in cazul meu, incat sa merite??? Sau mai zic unii cand te plangi ca nu ai copii, ca "lasa, ai mai mult timp pentru tine"...ca sa vezi, ia uitati-va la mine cat timp am si cate fac pentru mine, de nu mai pot! Poate pe altii poti sa-i minti, insa pe tine nu prea...
Din pacate situatia cu esecul profesional tocmai am intalnit-o si intr-o alta familie, femeia nu a beneficiat de indemnizatie de maternitate la primul copil, cand a mai crescut acesta si s-a putut angaja, a lucrat cateva luni la negru pana i-au facut carte de munca, apoi a ramas din nou insarcinata, si iarasi nu se incadreaza pt indemnizatie. Iar sotul e suparat nevoie mare si pe ea, si pe viata, chiar azi a spus-o, de parca e vina ei ca nu i-au facut aia carte de munca si ca aramas si insarcinata din nou... Insa e de inteles ingrijorarea d-lui pt ca trebuie sa munceasca dansul mai mult, eventual 2 joburi, si probabil i se pare incorect si inuman, mai ales ca nici nu mai e foarte tanar si nu se mai simte foarte bine cu sanatatea...
|