View Single Post
Vechi 02.01.2014, 13:30:59
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citatele date aici din scrierile unor parinti, nu sunt potrivite.
Daca le citim cu atentie ele se refera la ei insisi, la monahi, la vietuitorii manastirilor.
Nu prea sunt sfaturi date laicilor. Ei in manastire asa trebuie sa traiasca. Asa au ales.

Eu repet: calea de mijloc este cea mai buna. Nu ca la manastire, dar nici in dezmat. Cred ca se poate serba pur si simplu civilizat.

Si acum depinde: unii oameni daca sunt singuri, mai bine se duc la biserica, daca nu au nici prieteni, nici familie. Macar sunt printre oameni.

Inteleg din ceea ce spuneti ca nu este lunga slujba de Te Deum.
Ma rog, eu raman cu niste semne de intrebare legat de preotii de mir si de laici.

Ii si admir pe cei care se pot duce noaptea la biserica, sau mai ales pe 1 ianuarie. In ultimii ani si eu merg pe 1 ianuarie la biserica. Recunosc, imi este foarte greu, desi nu stau tarziu dupa miezul noptii.
Totusi sunt necesare niste ore de somn si in acea noapte este greu. Stai macar pana la miezul noptii sa spui "La multi ani!" celui de langa tine. Este firesc.

Ca sa raspund la intrebarea din titlu - nu este pacat sa petreci revelionul, in mod civilizat. Avem nevoie si sa ne distram, sa ascultam o muzica, sa ne inseninam sufletele, sa dansam. Este plina lumea de depresie...

Pe mine ma doare in schimb altceva: sunt de acord ca de Craciun trebuie sa petreci cu familia si sa mergi la biserica.
Dar Craciunul nu este numai sarbatoarea copiilor si/sau a celor care au copii.
Asta ma deranjeaza. S-a cam incetatenit aceasta idee si nu este corect.
Dumnezeu se naste in fiecare an pentru toata lumea.
Nu trebuie sa-i uitam nici pe cei singuri, sau pe cei fara copii.