Citat:
În prealabil postat de catehumen
Astazi mi-a fost dat sa traiesc un fragment din ceea ce altii au proorocit.
|
Vreau sa vad si eu unde s-a proorocit ca nu se vor mai face pe 1 ianuarie Molitfele Sf Vasile.
Citat:
Astazi in toate bisericile si manastirile ortodoxe din Romania nu sau mai citit rugaciunile Sf.Vasile cel Mare ,sau blestemele Sf.Vasile cel Mare ! Aceste rugaciuni sunt foarte importante pentru noi ortodocsii .
|
De ce tineai sa ti se citeasca aceste dezlegari? Pentru ca asa erai obisnuit?
Sau pentru ca simteai nevoia? Daca a doua varianta, ce te opreste sa participi la aceste slujbe alta data decat pe 1 ianuarie?
Citat:
De ce nu sau mai citit ?
|
Pentru ca nu sunt oamenii pregatiti. Pentru ca dupa ce bei si petreci toata noaptea e greu sa te lupti cu diavolul.
Citat:
Am intrebat preotul paroh si mi-a spus ca e dispozitie de la Patriarhie de la preafericitul Ciubotea Daniel !
|
L-a confundat pe patriarh cu Sf Sinod.
Citat:
Este ceva fara precedent ce se intampla in BOR !
|
Mai informeaza-te.
Citat:
Acest "preafericit" a intervenit si in alcatuirea Sf. Liturghii
|
Alte imbecilitati mai ai in sac?
Citat:
si impreuna cu IPS. Bartolomeu Anania au schimbat si prin Biblie .
|
Prostia si incultura nu scuza afirmatiile gresite.
Stii cate traduceri sau adaptari ale Sf Scripturi au existat in limba romana?
Si daca tot afirmi ceva: ce e neconform, dupa tine, in Sf Scriptura "tradusa" (impropriu spus tradusa) de IPS Bartolomeu Anania.
Citat:
De la cine putere isi atribuie acesti oameni sa schimbe ,sa faca si sa desfaca dupa bunul plac ?
|
Dar tu de la cine iti iei putere sa debitezi astfel de prostii?
Citat:
Am vorbit cu un preot care mi-a spus ca de 70 de ani slujeste si ca in fiecare an la 1 ianuarie a citit rugaciunile Sf.Vasile cel Mare ,anul asta e primul in care nu citeste !!!
|
Mai informeaza-te.
In afara de exagerarile de rigoare (am mai indoieli ca preotul respectiv slujeste de 70 de ani) mai informeaza-te. Nu e primul an.
Citat:
Am crezut ca noi cei din biserica ne vom revolta ,vom protesta dar ...la fel liniste si mersul de turma.
|
Grav. Trebuia sa se vina cu furci si topoare si sa fie preotii obligati.
Citat:
Nici macar nu s-a explicat in biserici de ce nu se mai citesc aceste molifte ! Asta e lasitate !
|
1. Nu era nevoie de explicatie.
2. Ati fi inteles?