View Single Post
Vechi 02.01.2014, 22:03:59
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da, la asta ma refeream si eu.

Ideea nu este ca ingerii ar fi delimitati in spatiu in felul fiintelor materiale ca noi, ci ca nu sunt nelimitati de spatiu, ca Dumnezeu.
Observati antinomia. Nu sunt nici limitati, nici nelimitati.
Ideea de care vorbeam eu mai sus insa nu are legatura cu limitarea in apatiu. Repet, ideea este ca Dumnezeu ar fi dat responsabilitate unor ingeri sa aba grija de legile fizicii, facute de El.
Nu vad ce ar fi abureala sau eretic in asta.
Nu stiu sigur in ce masura e eretica. Daca are la origini carti precum ... atunci e clar ca e eretica.
Parerea mea e ca e o abureala. Si in plus e periculoasa.Unii care au studiat "fenomenul OZN" ( si care erau un pic mai destepti decat generalii straini de la noi )au ajuns la concluzia ca oamenii sunt manipulati si indusi in eroare de o forta necunoscuta care nu-si are originea in lumea materiala ci intr-o alta dimensiune. Si nu erau neaparat crestini.
Deci ceva necunoscut (dar un crestin poate banui despre ce-i vorba), se manifesta in universul nostru si vrea sa ne faca sa credem ca vine de pe alte planete. Cam asta ar fi ideea.

Eu cred ca-i mai bine sa-i lasam pe ingeri in dimensiunea lor. Tocmai pentru a nu-i confunda cu astia din dimensiunea cealalta.
Reply With Quote