Citat:
În prealabil postat de Banikka
Dacă ăsta este felul în care studiați dumneavoastră istoria, dacă asta vă este "metoda", atunci nici nu vreau să mă gândesc cum ar arăta halul în care studiați și "înțelegeți" teologia. Însă snoava cu "Dej" și Marina s-ar putea să aibă ceva adevărat în ea, în sensul că nu știu cine s-ar fi băgat în afară de Marina (așa îi spunea "Dej", nu eu!) să îl "spovedească" pe "marele om de spirit" "Dej". Știi cum se spune la căsătorie, împreună și la bine și la greu. Dar cu astă ocazie cred că mă voi apuca să studiez pe "Dej" și perioada lui, așa ca să îmi dau seama cam ce și câte a avut de "spovedit" domnul "Dej". La canoane nu mă pricep ca să știu cam cu cât l-a canonisit Iustinian patriarhul înainte să îl "împărtășească", dar am înțeles că sunt unii aici pe forum care combat bine și tare cu canoane. Să vedem ce păreri au experții. Cât despre "pocăința" domnului "Dej", dă-mi voie să am niște convingeri personale și pe care mi le mențin până la "proba contrarie".
Da, prin mila lui Dumnezeu (încă mai) fac parte din una, sfântă, catolică și apostolică Biserică a lui Hristos, deci sunt "catolic" dacă se poate spune așa.
|
Sigur ca te poti indoi de orice. Dar avem exemplul din Biblie cu talharul de pe cruce care s-a cait. Nu ai de unde sa stii ce a facut Dej in ultimele zile.
Nu-mi amintesc ca talharul de pe cruce sa fi primit vreun canon. Aminteste-ti ce spunea si Parintele Arsenie Papacioc, ceva de genul : Chiar si un suspin sincer in ultima clipa te poate salva. Sigur, nu o sa ne salveze pe noi, cei care credem ca putem pacali Divinitatea. Dar asta nu inseamna ca nu exista oameni care chiar suspina sincer in ultimele clipe.