Citat:
În prealabil postat de sophia
Multumesc mult amandorura pentru raspunsuri.
Fani - eu cu tine ma potrivesc la gandire si tu aduci mereu pacea in discutii.
Da, si eu as fi facut asa: postul vineri. Asa mi s-ar fi parut firesc si mai usor pentru oameni. Dar in fine. De asta am si deschis firul, ca eu asa am inteles, ca se face o rocada cu postul.
Delia - multumesc si tie. Am citit link-ul pus de tine.
Nu m-am suparat pe cineva anume. Sau numai pe anumite persoane care mereu ma iau in bataie de joc cand intreb ceva.
Eu incerc sa pricep lucrurile, mai gandesc si logic (ceea ce nu prea merge in credinta), incerc sa-mi fac ordine in idei si pe urma mi se prabuseste totul.
Si sunt si prea multe idei si reguli diferite.
Da, asa am banuit si eu pana la urma, ca este o confuzie de termeni. Oare de ce in canoane s-au gandit direct la postul negru? Cred ca li se parea normal postul obisnuit. Cine stie?
O avea dreptate Florin...dar s-ar putea sa fie cam subiectiv.
Si nu Florine - eu ma gandeam mai degraba invers: ca se opreste postul in week-end tocmai ca sa ne dea macar in aceste zile posibilitatea de a manca de dulce. Cred ca fiecare dupa cum isi doreste!
|
Nu te necaji, Sophia. Dumnezeu primeste postul facut cu inima si nu cred ca este bine sa ne necajim ca sa il facem. Postul este pentru suflet, nu pentru ca sa respectam o regula.
Ajunarea este prima forma de post dpdv (istoric).
Nu se ajuneaza sambata si duminica pt ca duminica este ziua invierii iar sambata ziua sabatului (in care S-a odihnit Hristos din toate ale sale..). Sunt zile de bucurie si sarbatoare.
Sarbatoare binecuvantata!