Citat:
În prealabil postat de catehumen
...da ,e un mod mai subtil de a ma face cretin sau tampit .
|
De ce sa folosim termeni atat de duri? Eu as spune paranoic. Si as mai adauca ceva: habarnist cu pretentii de cunoscator de teologie.
Nu e nimic grav in a nu sti. Cu totii avem o sumedenie de lucruri pe care nu le stim. Dar una este sa nu stii si sa intrebi si alta e sa dai cu patul si sa acuzi. Eeee, in cazul asta iti cam asumi atitudinile ostile ce vor urma.
Citat:
Conducerea BOR si media Trinitas sunt pro ecumenism ! De aia nu vor sa mai spuna crestin-ortodox.
|
Multumesc frumos ca ati argumentat ce am spus eu mai sus.
1. Exista o singura Biserica, Biserica lui Hristos, iar membrii ei sunt crestini.
2. Pentru ca in diferite momente unii s-au rupt de Biserica, dar au avut pretentia de a se numi tot crestini, fiecare confesiune si-a asumat o "completare".
Astfel au aparut ortodocsii, catolicii, protestantii, neo-protestantii. Cuvantul ortodox se refera la dreapta credinta. Dar la fel de bine si catolicii se considera detinatoti ai dreptei credinte, adica ortodocsi. Nu este nici o conspiratie mondiala in suprimarea termenului de ortodox. Daca pe mine ma intreaba cineva eu spus ca sunt crestin. Si este suficient. Crestin, inseamna ca fac parte din Biserica lui Hristos. Iar Hristos are o singura Biserica. Dpdv al ortodocsilor aceasta este BO. Altfel zic ceilati nu sunt crestini ci doar isi asuma numele. Dar asta e o cu totul alta discutie.
Citat:
In cazul asta eu nu vreau sa fiu crestin !
|
Astea sunt efectele ignorantei. Si nu e ceva scos din context. E doar o confirmare a ceea ce am sustinut. Asa cum si altii cand au aflat de unele invataturi ale Bisericii au spus ca in cazul asta ei nu mai cred intr-un astfel de Dumnezeu.