View Single Post
Vechi 03.01.2014, 20:32:56
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
De data asta nu se contrazice. In prima postare vorbea despre zilele de post din afara posturilor, cum ar fi ajunul Bobotezei. In a doua despre perioada celor 4 posturi de peste an.

Citeste mai bine.
In postarea nr. 23, Sophia imi raspunde la urmatoarea mea intrebare: “Tu asa stiai, ca in Postul Mare, in Postul Craciunului, Postul Adormirii Maicii Domnului si Postul Sf. Apostoli, sambata si duminica se poate manca de dulce???”
La care Sophia imi raspunde ca sambata si duminica din posturile mari de peste an se posteste, dar mai usor: „Eu n-am spus ca in posturile mari de peste an nu se posteste sambata si duminca deloc. Am spus ca posturile sunt mai usoare, se dau anumite dezlegari. Pana si atunci! UIte citatul din postarea mea anterioara:
"Da, in posturile mari se tine post si sambata si duminica, dar mai usor decat in celelalte zile."

Dupa care, in raspunsul adresat lui Florin din postarea nr. 33 revine la ideea ca sambata si duminica din timpul posturilor nu s-ar tine post, in baza canonului 66 apostolic in care apare termenul „post”, nu „post negru”, si ca se gandea ca “se opreste postul in week-end tocmai ca sa ne dea macar in aceste zile posibilitatea de a manca de dulce” .

Deci, din cuvintele Sophiei, eu am inteles ca in timpul posturilor mari, se posteste in timpul saptamanii, iar in weekend se mananca de dulce.
Reply With Quote