Citat:
În prealabil postat de Banikka
Aici însă se mai ridică și problema tehnologiei și a raporturilor ei cu viața de mântuire. Pare-se că unii consideră că Viața Veșnică se va face în compania cipurilor etc. ACEASTĂ PROBLEMĂ RIDICĂ PROBLEMA MAI LARGĂ A MODELULUI DE GÂNDIRE ȘI VIEȚUIRE SPECIFICĂ BISERICII ȘI VIEȚII DE MÂNTUIRE! Ori în acest orizont de discuție paradigmele de gândire și de viețuire ale Bisericii Creștine, și chiar ale unor curente din Antichitate precum religiile de mistere, filozofia greacă cu influențele ei din misteriile trace etc, sunt diferite în originea, morfologia și finalitățile lor în comparație cu modelele societății bazate pe tehnică și tehnologie, pe consum, pe așa zisa "știință" ca unic mod de cunoaștere a "adevărului". Paradigma Bisericii este centrată pe descoperirea lui Dumnezeu, pe cunoașterea lui Dumnezeu, pe viața inspirată de Duhul Sfânt și în acord cu voia lui Dumnezeu spre naștere, creștere și desăvârșire spirituală, morală și noetică. Paradigma sau una dintre paradigmele actuale de care ne lovim zilnic și de care suntem aproape siluiți este centrată pe naturalism, tehnologism, consumism, utilitarism, pe efemer în cele din urmă. Dumnezeu și toată paradigma de viețuire cu Dumnezeu sunt excluși în esență și în cele din urmă de acest consumism, utilitarism, tehnologism și tehnolatrie, rispirea timpului și așa mai departe. Aici văd că este o problemă fundamentală și care va duce inevitabil la divergență, la despărțire între adepții unor modele de gândire, de viețuire, a unor modele ontologice distincte și opuse, contradictorii în cele din urmă!
|
De acord. Si rolul luptei anticip care este?
Citat:
V-am mai spus și vă repet că opiniile dumneavoastră personale NU ȚIN LOC DE EXPRIMARE AUTENTICĂ A BISERICII ORTODOXE UNIVERSALE ÎN ACEASTĂ CHESTIUNE!
|
Si eu am mai spus ca vreau sa mi se argumenteze ca ceea ce am exprimat sunt pareri personale si sunt in contradictie cu ceea ce invata Biserica. Si am sa mai repet si faptul ca o afirmatie nu are valoare de argumentare.
Citat:
Chiar și dacă cipul nu ar fi semnul fiarei, asta nu înseamnă că cipuirea, cipurile și implantarea lor în oameni, precum și un eventual sistem totalitar diavolesc sunt în acord cu credința creștină ortodoxă!
|
Inca o data, eu vorbesc pe chestii cocrete iar acestea sunt chestii impotetice si nedemonstrate. Nu este vorba despre implantarea cipului. Iar cei pe care ii numesc eu "martorii cipului" despre asta vorbesc, fara nici o baza, ca cipul ar fi semnul fiarei.
Citat:
Teoria "cipofobă" în felul în care o caricaturizați și având în vedere felul în care treceți peste argumentele aduse
|
Nu sunt absurd. Nu am pretentia ca le stiu pe toate. Dar inca nu am vazut argumentele.
Daca vorbim de implantarea cipului pot fi de acord. Dar nu despre asta vorbim. Ca limiteaza libetatea: am mai spus si internetul, calculatorul, telefonul mobil si multe alte astepte ale societatii moderne ingradesc libertatea. Si nu prea vad oameni renuntand la telefonul mobil din acest motiv.
Citat:
Toată problema dumneavoastră este că fugiți ca dracul de tămâie de adevăratele argumente, care au fost prezentate și de credincioși români precum și de alte Biserici Ortodoxe. Teoria aia, ca și "teoria cu comunismul", nu poate fi însă călcată în picioare și "desființată" prin etichetare demagogică, de rea credință și falsă în cele din urmă.
|
Care sunt argumentele impotriva actelor de identitate cu cip.
Si mai am o intrebare. E personala. Dar mi se pare ipocrizie sa lupti impotriva a ceva si sa folosesti acel ceva. Aveti card bancar? Are cip?
Si ca mi-am adus aminte: astept raspunsul la intrebarea care sunt institutiile publice care au implementat obligativitatea platii cu cardul.