Citat:
În prealabil postat de fallen
La multi ani, iti doresc un an nou cu bucurii si impliniri, sa-ti ajute Dumnezeu in tot ceea ce doresti!
Insa stii cum vine vorba, ai grija ce-ti doresti...eu te inteleg, si eu gandam la fel despre casnicie, insa sa stii ca lucrurile nu stau intodeauna asa... de exemplu s-ar putea ca femeia pe care ti-o doresti in casa si in viata ta, sa te dea complet peste cap...sa-ti perturbe homeostazia caminului, (mai ales daca ai o varsta si niste tabieturi), sa ti se para dezordonata, daca tu esti obsedat de ordine, sau din contra sa stabileasca noi reguli, sa incerce sa-ti elimine toate tabieturile si obiceiurile pe care le-ai dezvoltat in timp, atat cele din interiorul casei, cat si din afara (iesirile cu prietenii, etc). Nu vreau sa te sperii, dar sa stii ca femeile pot fii extrem de egoiste si dominatoare, iar tu, de dragul ei si al relatiei la care tanjesti de atata timp, sa fii dispus sa renunti la multe, chiar daca nu ai vrea, si sa te alaturi ei in toate cele. La inceput poate ti se pare ca e ok, dar cu timpul iti dai seama ca nu mai e, si e prea tarziu ca sa mai schimbi ceva; si crede-ma e foarte neplacut ca dupa niste ani, sa nu vrea sa te mai insoteasca nici macar de Craciun acasa la parinti... In fine, nu vreau sa te descurajez, poate sunt si persoane mai putin egoiste si mai tolerante, poate depinde de fiecare dintre noi si de atitudinea noastra sa nu ajungem in atare situatii, insa de obicei suntem atat de disperati sa avem familie, incat suntem dispusi sa acceptam oricate compromisuri pentru ca aceasta sa functioneze, pana cand ajungem ca nu mai avem ce da, am epuizat toate resursele de daruire, si lor tot nu le mai ajunge...
|
Multumesc -la fel va doresc si dumneavoastra!
De "dat peste cap" mai greu sa ma dea cineva , cu ordinea in general nu sunt genul acela de "maniac al ordinii" , iar cu prietenii aici- din ce am vazut si discutat cu alti barbati- multi cad in una din cele doua extreme: ori isi neglijeaza partenerele sau sotiile si colinda crasmele sau petrec prea mult timp cu "baietii", ori cealalta extrema- devin un fel de"barbati-femei", fara personalitate si fara initiativa proprie, lasandu-se totalmente "dusi de mana" precum copii!
Ori pentru o relatie sanatoasa si apoi casatorie, aici trebuie aleasa calea de mijloc: nimeni nu zice sa rupi complet orice legatura cu prietenii, nimeni nu zice ca barbat sa nu iesi la un fotbal sau la o tabla, insa important e de stabilit care sunt prioritatile si in momentele care chiar conteaza sa faci o alegere buna.
Si ca sa exemplific la modul concret: de exemplul intr-o duminica daca partnera sau sotia iese cu prietenele ei la cumparaturi si se duc la magazine de cosmetice sau haine, evident ca tu ca si barbat nu te duci cu ele- te intalnesti si tu cu prietenii, in timpul asta mai joci un fotbal, mai stai de vorba, etc!
Insa, daca de exemplul se intampla ca tu sa ai un servici mai lejer si sa poti ajunge acasa mai devreme, iar sotia sa stea la munca pana mai tarziu, atunci frumos ar fi si mai ales mi se pare normal ca tu ca barbat sa faci si treburile gospodaresti si eventual sa pregatesti si cina (ma rog-in masura in care se poate pricepe un barbat la facut mancare; pana la urma buna intentie conteaza, nu perfectiunea).
Sau mai ales in situatiile mai neplacute-imbolnaviri, necazuri in familie, necazuri la servici, etc- trebuie sa fii alaturi de femeia iubita, sa o sustii si sa o incurajezi! Daca de exemplul se intampla ca intr-o seara te-a invitat un prieten-asa ca intre barbati- "hai sa cinstim o bere", iar sotia vine suparata de la munca sau are vreun necaz, atunci normal mi se pare sa il refuzi politicos pe respectivul prieten ("omule, mersi fain de invitatie, da' acuma nu vin- ramane pe alta data") si sa fii alaturi de femeia iubita.
Acuma nimeni nu e perfect, toti gresim, insa conteaza sa nu gresim in momentele importante si atunci CAND CHIAR CONTEAZA sa actionam bine!