View Single Post
Vechi 04.01.2014, 13:40:41
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Nu pot să mă abțin să nu întreb: ce semnificație are sărbătoarea Crăciunului pentru atei?
1. O zi în care nu te duci la muncă, stai acasă, te odihnești, mănânci, bei, te simți bine; sau
2. O zi în care nu te duci la muncă, și profiți pt a-ți face treburile personale, cel puțin pe cele casnice (curățenie, reparații, etc) pt că cele publice evident nu funcționează...???
Daca ma gandesc in general, Craciunul nu este sarbatorit prea diferit de crestini, musulmani sau atei. Si nici nu se sarbatoreste Nasterea Domnului. Exista un procent, nu insignifiant, de "crestini" care nu stiu ce se sarbatoreste de Craciun. De fapt stiu: este satbatoarea lui Mos Craciun. Nu cred ca poate cineva sa ma contrazica atunci cand spun ca imaginea lui Mos Craciun in aceasta perioada este muuuuulta mai prezenta decat imaginea Pruncului Iisus. Pentru toata lumea Mos Craciun este "real". Toata lumea de gandeste la cadouri. S-o gandi toata lumea la Nasterea lui Hristos? Macar o clipa in perioada Craciunului sa "vizualizeze" imaginea Creatorului nascut intr-o iesle umila?

Si mai am o chestie care mi se pare relevanta pentru societatea moderna: o reclama de acum cativa ani la cafea (nu mai stiu ce marca) unde "protagonista" spunea ca pentru ea Craciunul inseamna sa se intalneasca cu prietenele si sa stea de vorba la o cafea. Evident inducand reclama si o stare sentimentalista.