Va multumesc pentru mesaje!
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Fara suparare, dar cand te declari ateu ataci convingerile persoanelor care doresc sa participe la discutie, daca acestea nu sunt atee. Si asta pentru ca sustii ca acestia cred chestii aberante.
Curiozitate personala. Dar tu nu citesti Biblia ca sa intelegi, nu incerci sa devii credincios. Atunci de ce o faci? Si nu imi spune ca setea de cunoastere te indeamna. Ai putea citi chestii mai "practice". Cel mult ai putea spune ca o citesti pentru a ataca convingerile credinciosilor.
|
Nu se poate comunicarea in antiteza intre religiosii si atei? Am vazut multe discutii atei-religiosi la viata mea si intotdeauna religiosii s-au simtit lezati si au devenit retorici, au ridicat tonul.
Rabdarea nu este o vrirtute crestina?
Eu ca ateu va respect convingerile dar imi si expun punctul de vedere.
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Gandesti omeneste. Tatal, nu are valente biologice. Iar Fiul si Sf Duh nu sunt fii biologici ai tatalui.
|
Am inteles. Termenii "Tatal" si "Fiul" nu au legatura biologica. "Tatal" este tatal nostru si "Fiul" este fiul Mariei?
Inainte ca lumea(vazuta/nevazuta) sa existe "Tatal" cum era numit?
Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Desigur ca nu voieste Dumnezeu sa ajungem la discutii ostile, insa responsabili de ostilitate suntem noi adica si tu nu doar iuliu , si sa iti explic si de ce. A scrie cu litera mica, Dumnezeu, Fiul, Duhul Sfant, Maica Domnului pentru noi crestinii este o mare ofensa , o mare durere, caci arata desconsiderare fata de ce noi iubim nespus. Or cine nu doreste ostilitate, si doreste un dialog onest, frumos si cald, acela se gandeste si la celalalt sa nu il supere. Intelegi?
|
Inteleg pozitia dumneavoastra insa trebuie sa intelegeti si pe a mea. Eu necunoscand obiceiurile literale sunt pasibil de a face aceste mici greseli. :)
Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Unde meriti tu sa ajungi? ei bine, aceasta o stie Bunul Dumnezeu, numai El Bunul iti cunoaste sufletul si firea. Caci noi oamenii vedem cele exterioare ale tale, insa cele dinlauntru, alcatuirea sufletului tau, gandurile mintii tale, temeiurile tale, doar Domnul le stie. Acolo sa te uiti tu cu atentie, in tine, in inima, in minte si sa incerci sa analizezi ce este. Iar de nu vezi nimic , atunci sa rogi pe Dumnezeu sa iti deschida ochii sufletului ca sa vezi. Un lucru eu stiu sigur: atata timp cat tu acum cauti sa afli, cercetezi, inseamna ca Domnul cu harul Lui te-a atins cumva la inima. Numai ca nu iti dai seama inca. unde, cum, cand? asta tu sti si Dumnezeu desigur. Insa si aceasta este o dovada ca Dumnezeu exista , nu crezi?
Pentru ca un ateu sa ajunga la dorinta de a cunoaste pe Dumnezeu , de a vedea daca exista , negresit inseamna ca harului lui Dumnezeu l-a atins si pe el. caci aceasta de la Dumnezeu vine nu de la oameni.
|
Nu il caut pe Dumnezeu, nu m-a atins nimeni. Imi place sa socializez si pentru mine nu e o problema faptul ca socializez cu un crestin. Am avut iubita, fata de preot si am avut cu el nenumarate discutii contradictorii la un pahar de vin si amandoi am avut de castigat o gramada de informatii si inca suntem prieteni. O minte deschisa si vorbe sincere iti trebuie pentru a duce o conversatie benefica.
Si cu martorii lui Ierhova imi place sa socializez insa sunt putin cam rigizi si nu o scoti la capat.
Intrebare
Daca si Adam si Eva au inceput sa distinga binele de rau dupa ce au mancat fructul, cum ar fi putut sa inteleaga ca nu este bine daca il mananca inainte sa faca asta?
Dumnezeu vrea sa ma salveze de ce o sa se intample cu mine daca nu-l las sa ma salveze?