Avand in vedere ca vei fi capul familiei, ar trebui ca viitoarea ta sotie sa treaca la ortodocsi. Astfel se simplifica lucrurile.
Daca va pastrati fiecare religia, ce se va intampla cu copiii? Cum vor fi ei botezat, catolic sau ortodox? Nunta o veti putea face numai catolic, caci la ortodocs nu se accepta casatoriile intre ortodox si catolic.
Cum veti sarbatori Pastele? La inceput il veti sarbatori si catolic si ortodox, dar cu timpul va trebui sa alegeti, caci e plictisitor a sarbatori a doua oara. Posturile nu sunt nici ele la fel. Catolicii postesc miercurea si vinerea. Nu stiu cum procedeaza altii, dar catolicii pe care ii cunosc eu mananca peste in zi de post, vinerea, in vreme ce noi cand postim, evitam si pestele, daca nu avem dezlegare la peste.
Ce sa-ti spun, e f complicat sa fii casatorit cu cineva de alta credinta decat tine. In final cineva va trebui sa cedeze si de obicei cedeaza ortodoxul si astfel te trezesti ca ai trecut la catolicism, cu sau fara voia ta. De la impartasanie poti sa-ti iei adio, caci vei primi cu siguranta canon...
Cred ca merita sa te gandesti la toate aspectele inainte de a lua o hotarare si ar trebui sa-L rogi pe Domnul sa te lumineze, prin duhovnicul tau.
|