View Single Post
Vechi 07.01.2014, 12:09:47
Floryan9 Floryan9 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce parere ai de cureaua de transmisie de exemplu ? Sau de orice alt mecanism inventat de oameni pe care-l gasim folosit in cat mai multe lucruri, chiar daca nu seamana 100% ? Cum o fi evoluat ?
Da bine si asta. In lumea vie sunt multe lucruri identice si asta nu demonstreaza neparat ca provenim unele din altele. Eu de exemplu sunt de acord cu adaptarea la mediu, dar asta nu inseamna ca acesta este motorul care declaseaza mecanismul evolutiv. Este o greseala. Un negru este adaptat la mediul lui, nu o alta specie.

Legat de citocrom, eu am gasit un mic test, facut dupa modelul propus de Dawkin, si anume incercarea de a vedea gradul de inrudire intre organisme dupa acest citocrom. Si iata la ce s-a ajuns :) :

1. elefantul si cainele au stramos comun; 2 balenele si camilele au stramos comun; 3 sarpele, difera in aceeasi masura de pasari la fel ca si de mamifere. Ne-am fi asteptat ca sarpele sa semene mai mult cu pasarile, 4. calul si zebra nu provin din acelasi stramos comun.

Toate bune si frumoase, dar daca cineva poate sa dea urmatoarea explicatie:
Cum explicati din perspectiva creationista faptul ca avem aceeasi secventa ca cimpanzeii, o secventa diferita de cai, si foarte diferita de muste? De ce toate speciile au citocromul C mai asemanator cu speciile din aceeasi familie decat cu speciile din alte familii? De ce si mai diferite de speciile din ordine diferite, clase diferite, etc.?
Adica nu doar sa demolam, dar poate si construim ceva. Succes!