Minunea Sfantului Nectarie
Alina, Piatra Neamt
Mare minune a SFANTULUI NECTARIE s-a intamplat vineri noapte 8 noiembrie spre 9 noiembrie 2013.Dupa cum stim fiecare dintre noi pe data de 9 noiembrie este ziua SFANTULUI NECTARIE pentru care romanii au o mare evlavie. Una dintre multele minuni pe care le-a facut este si aceasta pe care vo relatez acum. Cand grecii sarbatoresc un mare sfant precum SFANTUL NECTARIE fac o slujba de noapte care se numeste Agripnie tradus in romaneste este “Cel care nu are somn”. In noaptea de vineri spre sambata (9 noiembrie) acea slujba a tinut de la ora 22:00 pana la ora 05:30. O multime de oameni greci, romani si alte natii au trecut pe la Sfintele Moaste pentru a se inchina. Marea minune s-a intamplat intre orele 03:00 -03:30 unde era racla cu moastele Sfantului imbracate in argint mai putin mana dreapta care era fara argint. O grecoaica fiind la picioarele Sfantului ruganduse vede dintr-o data cum Sfantul deschide ochii de un albastru ca cerul curat si incepe fata sa se lumineze si sa devina viu. Grecoaica incepe sa strige “Favma,Favma” care inseamna minune.
Langa ea fiind o romanca si avand un telefon in mana, grecoaica vazand telefonul in mana ei i-a impins mana sa faca fotografie chiar in momentul cand Sfantul a deschis ochii si a devenit la fata viu. Avea o stralucire ca soarele. Spuneau grecii ca Sfantul parea fericit ca foarte multa lume trece pragul manastirii din Eghina si vin foarte multi pelerini sa se inchine la moastele sale. Tot in ziua de 9 noiembrie anuntau grecii pe posturile de radio ca jumatate din oamenii care au participat la vicernie si la slujba de ziua Sfantului au fost romani. Sfantul Nectarie a facut si continua sa faca foarte multe minuni.
Eu cel ce v-am relatat aceste lucruri am fost acolo de ziua Sfantului si grecoaica mi-a spus cu gura ei cele intamplate dupa care mi-a aratat si fotografiile de pe telefon. Imediat dupa intamplarea minunii pozele au fost postate pe internet.
|