[quote=[QUOTE=Lucian008;546626]E o mica mare diferenta. Hristos facuse destule semne. In schimb faptul ca cipul este semnul fiarei nu are nici o baza. In plus Hristos implinea profetii. Asta cer si eu, argumente din SF Scriptura sau Sf Traditie. Ca spune nu stiu mai cine nu poate sa convinga un om rational.
Iisus nu a cerut sa fie considerat Mesia doar pentru ca asa spunea El. Martorii anticip asta cer, sa ii credem pe cuvant.
Mica/ marea diferenta, nu consta in minunile sau semnele facute de Hristos, ci in insasi PERFIDIA “inteleptilor” vremii (numeste-i chiar oameni rationali) de a-I intinde capcana vanitatii, adica ei doreau ca prin supunerea ce-ar fi dovedit-o Hristos in incercarea de a-I “convinge” ca el este Mesia, sa demonstreze poporului ca in fata lor se afla de fapt un mincinos!! Si vezi bine ca Mantuitorul le-a stiut inimile de neam vicelan si desfranat! Nu este EL Stiutorul inimilor?? Aici e diferenta, ca de fapt nici noi nu vrem sa stim, dar cerem semn/ dovada ca pecetea e cipul :D
Scorneala asta cu “martorii anticip” e una din inclinatiile ratiunii spre autoprotectie… de fapt se stie, din punct de vedere psihologic, omul aflat in situatii de stress, de presiune, tinde sa ridiculizeze pe oricine ii vorbeste despre lucruri importante si grave ,te mai miri de ce s-a ajuns la afirmatia ca sfintii nu sunt “infailibili” si deci, ei nu pot emite concret profetii despre pecetea fatidica cu numarul de om ca referindu-se la timpul in care traim noi… anul Domnului 2014…. Despre interpretarile date acestui fenomen de catre preotii nostri contemporani orice remarca e inutila
http://www.magazinortodox.ro/profeti...-de-acum-vol-2
iti recomand din suflet acest volum, eu inca nu l-am terminat de citit, ce cuprinde insemnari dintre cele mai diverse din diferite epoci ce se regasesc in acelasi Duh de credinta ortodoxa ale Sfintilor Parinti ai Bisericii noastre spre lamurirea si incurajarea in vremurile ce le traim ,iar noi suntem datori sa ne asumam rostul ce-l avem pe lumea asta.
Despre vremurile din urma au mai scris si sfinti precum Ioan de Kronstadt, Efrem Sirul, Igatie Briancianiov, Lavrentie de Cernigov, Paisie Aghioritul… dar vezi bine ca acelasi efect de respingere si negare apare instant cand ratiunea se izbeste de credinta si tindem sa il credem pe sfant (oricare ar fi el) pana cand acesta se apropie de punctul de fierbere ce se izbeste de logica lui umana in interpretarea pecetii ca facand parte din timpul trait efectiv trait de noi (rational). E posibil sa fie si acea spaima specifica schimbarii radicale numai ca sunt alte prioritati ce-ar trebui avute in vedere si mult mai grave si presante nu neaparat stocarea informatica a datelor personale, istoric medical, informatii intime puse pe un cip ca sa te identifici mai “usor”. Chiar nu e o necesitate asta!
Adica sistemul intinde capcana nu hakerii informatici si tot ei vin cu solutia: cipul nu va putea fi falsificat! Haida-de! I se inoculeaza omului asa o stare de frica asupra bunurilor sale, a banilor, a zilei de maine chiar, incat e adus in stare sa face orice nebunie pentru a si le pastra “in siguranta”…
Adica aia care aduc tot felul de filmulete de pe site-uri schismatice sau mai grav unii care reptilienii? Sau sectantii americani care au fost primii care au nascocit asta sunt cei cae au inteles semnele vremilor pentru ca ei cunosteau ortodoxia din temelii?
Americanii sunt open minded nu? Doar nu degeaba Parintele Serafim Rose a denumit America Paradisul Nebunilor, iar cei care aduc filmuletele de pe acele siteuri, probabil vor ei insisi sa se convinga ca situatia/ dracul poate nu-i chiar atat de “neagra” :D
Tu spui: Nu asta e capcana imensa, ci sa iti creezi un nou dusman cu care sa uiti si sa spui ce conteaza.
Cand Insusi Hristos spunea> luati seama sa nu va insele cineva… ne indemna oare sa ne “creem” dusmani?? Ca Taina Faradelegii lucra inca de pe atunci… uite inca o marturie:
http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...imii-crestini/ (poate o conta)!
Si inca: Dar cred ca mai ziceam niste lucruri in postarea mea care mereu sunt ignorate. Si astept un raspuns.
Eu nu stiu sa existe (inca) obligativitatea platii cu cardul in supermaketuri sau magazine, dar intrarea in anumite institutii (in special banci) e pe baza de card si/ sau citire de amprenta… (chiar in banala casierie de la cinema am vazut un astfel de dispozitiv de intrare, mai precis la Cinema Plaza Romania). Mai nou si in Baroul Bucuresti se intentioneaza de anul acesta accesul exclusiv pe baza de card cipat nu legitimatie.