View Single Post
  #6  
Vechi 08.01.2014, 12:18:50
Mandea77 Mandea77 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.12.2013
Religia: Ortodox
Mesaje: 228
Talking

Teoriile lui Darwin iscă discuții aprinse în lumea academică
(articol de Daniel Dancea preluat din Adevărul de Timisoara din 14.06.2010)

Zeci de profesori universitari și cercetători de renume din Statele Unite ale Americii au ajuns să fie concediați pentru că au pus la îndoială teoria evoluției. Fenomenul ia amploare și în Europa. În România nu s-a ajuns încă în această situație, dar unele aspecte ale vieții academice din România pun sub semnul întrebării libertatea de exprimare. În România, libertatea profesorilor de a spune ce gândesc și de a cerceta diferite aspecte, oricât de sensibile și controversate ar fi, este mai mare decât în America și Europa, unde libertatea academică este drastic amputată. În Occident, cenzura a pornit odată cu contestarea teoriei lui Darwin. Zeci de profesori universitari care pun la îndoială teoria evoluționismului sunt alungați din universități americane și europene.

Un exemplu concret de „execuție” este al cercetătorului Raymond Damadian, inventatorul investigației moderne RMN - Rezonanta Magnetică Nucleară. În urma invenției lui Damadian, recunoscută a fi una din cele mai mari invenții ale secolului XX, s-au construit peste 500 de milioane de aparate de scanare RMN, reprezentând o industrie de peste cinci miliarde de dolari anual. În cartea lui Jerry Bergman, „Slaughter of the Dissidents” (Masacrul Dizidenților), inventatorul RMN mărturisește cum a fost batjocorit și dat afară din comunitatea academică în momentul în care a început să contribuie cu articole în reviste creaționiste (Christianity Today) sau să își expună dovezile științifice care demontează teoriile lui Darwin. Totul a culminat cu retragerea nominalizarii sale pentru premiul Nobel în medicina în 2003. În mod ironic, în acel an premiul a fost acordat altor doi profesori care au adus câteva îmbunătățiri aparatului lui Damadian.

Biologul Richard Sternberg este un alt exemplu care a avut o soartă similară în calitate de editor al unui jurnal afiliat unui muzeu prestigios. Sternberg a citat un articol al doctorului Stephen Meyer care sugera că „Designul Inteligent (Planul Inteligent) ar putea explica felul în care a apărut viața”, considerând că articolul respectiv ridică niște întrebări importante. Prin urmare acesta și-a pierdut slujba, deși era evoluționist, spunându-i-se că punerea la îndoială a darwinismului și acordarea subiectului Intelligent Design un dram de credibilitate a fost mult prea gravă.

pentru articolul complet apasa linkul urmator

http://adevarul.ro/locale/timisoara/...01a/index.html