Dincolo de orice, nu cred ca Parintele Argatu se face vinovat de ceva anume, ci noi, oamenii, care cautam cu orice pret, senzationalul, iar daca nu este, il inventam.
Intamplator am trecut si eu pe la Boroaia, nu fiindca aveam in program, ci eram cu cineva care dorea neaparat sa ajunga acolo. Nu vreau sa supar pe nimeni. Probabil multi au simtit ajutorul Parintelui... Nu contest. E n-am simtit nimic special, si poate ca nici nu m-am asteptat sa simt. Dar nici in alta parte nu ma asteptam, si totusi, am primit semne reale pentru care si acum cand imi amintesc, mi se face pielea de gaina. (In cimitir la Sihastria, in timp ce stateam pe banca, fara ganduri, cand pe neasteptate s-a intamplat ceva ce nu poate fi exprimat in cuvinte, si nu stiam de unde vine, pana nu m-am apropiat si am vazut ca nu de la mormantul Parintelui Cleopa venea, ci de la Parintele Paisie Olaru, care era oarecum pe aceeasi directie; iar a doua oara, dupa moartea Parintelui Iustin Parvu, cand, la rugamintea sotiei, am intrat in biserica de la Petru-voda unde vietuise Parintele, desi eu ma grabeam sa ajungem mai sus, la calugari, unde era inmormantat... Si dupa primul pas facut in interior am simtit la fel ca la Sihastria, acea stare uimitoare ce nu poate fi descrisa in cuvinte, semn ca Parintele chiar se bucura ca am revenit cu toata familia pe-acolo!...) Asemenea mie, multi altii au simtit la Prislop, la Parintele Arsenie Boca, sau poate la Parintele Argatu... cine stie? Daca nu mi s-a intamplat mie nimic, asta nu inseamna ca nu se intampla. Ba cel putin, imi amintesc mai pe la inceputuri cand am mers la Prislop, mi se parea chiar ciudat ca nu simt nimic din ce citisem, ca si cum Parintele Arsenie ar fi fost obligat sa-mi dea mie "un semn"... Pai... mi-a dat!! Eu imi exprimasem pozitia de a nu face fotografii la mormant, ca sa nu fim tentati sa ne mandrim cu asta. Sotia a folosit totusi mobilul... Cand am ajuns acasa, memoria telefonului era... alba. Nimic din tot concediu n-a mai putut fi salvat. Noroc ca cele mai importante imagini le aveam pe un aparat foto special in acest sens!
Dupa parerea mea, cred ca ar trebui sa fim cel putin rezervati, daca nu avem informatii oficiale, si nici nu ni s-a intamplat noua ceva care sa ne puna pe ganduri. Sfant sau nu, Parintele Argatu a slujit toata viata in post si rugaciune, bisericii lui Hristos. Daca or mai fi fost si greseli sau inselari, nu ne va cere nimeni noua, socoteala lor!... Sa ne rugam si pentru el, si pentru noi!...