View Single Post
Vechi 08.01.2014, 18:13:51
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Nu prea cred eu că ai tu de unde da bucurii când trăiești în panerezia secolului, ecumenismul.

Dar tu ești infailibil cumva? Părintele Cleopa a greșit și tu ești fără greșeală?
Ia dă-mi tu trei motive să te cred pe tine care, în ecumenismul tău eretic zici să-i iubim pe sectari pe când Părintele Cleopa zice așa: "Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privința credinței nu discutăm, i spui așa: Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă mi ești păgn și vameș!"
Citește eretice pe sfinții Părinți înduhovniciți, nu tot felul de cărțulii eretice iubiriste

Nu simt nevoia să împart cu toți sectarii dragostea ta iubiristă de proveniență new-age.

Știu și te iert dar nu-i mai vorbi de rău pe părinții înduhovniciți și ortodoxia că arunc anatema asupra ta!
Doamne ajută.

Crezi sau nu de bucuriile care le am, este lupta ta personală. Dar ecumenismul, așa este, cea mai mare erezie a tuturor timpurilor, este de două feluri. Le cunoști care sunt? Ecumenismul rău și cel bun. Știi care e diferența între ele? Știi de ce Biserica Creștină, și desigur astăzi, ortodoxia, unicul creștinism care mai există, a fost este și va fi ecumenică? Știi de ce cele 7 mari sinoade s-au numit ecumenice, dragul meu? Și toate sinoadele care au mai urmat după Marea Schismă, în creștinism, nu în erezia romano-catolică, sau numit și ele ecumenice? Să ai grijă să nu fi doar un copil răsfățat și să te lipsești de iubire, că vei da în habotnicie, care duce la lipsa înțelepciunii și apoi lipsa discernământului, apoi a credinței, și apoi a deznădejdii și a morții sufletului, anume spre osândă.

Apoi, eu nu am spus că sunt infailibil, dragul meu, cum nici părintele Cleopa nu e, și nici sfinții nu au fost, au fost și ei păcătoși mari de tot, dar s-au sfințit, amintim pe Sfânta Maria Egipteanca, Sfântul Ștefan cel Mare și alții. Trebuie să cunoști foarte bine ce este starea de sfințenie și infailibilitatea, care nu poate fi specifică unui singur om, și nici mai multor oameni, dacă se supun legilor democrației, cum e exemplu votul, deci sunt două lucruri diferite.

Dacă citatul tău este rostit de părintele Cleopa, -și te rog să-mi dai bibliografie, cartea, editura, oraș și an de apariție- atunci părintele Cleopa se ridică împotriva Cuvântului lui Dumnezeu. Care este acel Cuvânt? Scripturistic, căci asta înseamnă creștinismul, normal și cel ortodox: "așa să vă iubiți unul pe altul, precum Eu v-am iubit pe voi", apoi "să iubești pe Domnul Dumnezeu tău (...) și pe aproapele tău ca pe tine însuți", acestea sunt cele mai mari porunci, "iubește-ți vrăjmașii", "să iertăm de 70 de ori câte 7", "întoarce și obrazul celălalt", "aruncă cu pîine în cei ce aruncă cu pietre în tine", "binecuvântați pe cei ce vă blestemă", și alte zeci de exemple, prin care ne arată Dumnezeu că el este singurul Dumnezeu adevărat.

Când părintele Cleopa spune, dacă spune, sunt curios unde, dar dacă spune că nu avem voie să-i iubim(!!!), greșește amarnic, a fost în înșelare diavolească în acele clipe, ca și Sfînta Maria Egipteanca când desfrâna, sau ca și Sfântul Ștefan cel Mare al Moldovei când ucidea, sau ca Sfîntul și Dreptul David Psalmistul când lua nevasta lui Urie, înțelegi, scumpul meu frate? A fost în înșelare diavolească, iartă-l pe părintele Cleopa, îl vom ierta și noi cu toții, cum l-a iertat și Dumnezeu și Maica Sa Preasfîntă, și vom lua de la el ce este bun.
Da, să ne fie păgâni și vameși, dar trebuie să-i iubim și să-i ajutăm cât de mult putem, ca pe oricare alt om de pe pământ. Și asta fără să mai aduc aminte, că se știe deja prea bine, că Hristos, bea și mânca la masă cu vameșii și vindeca chiar și pe păgâni, avem pilda femeii care spune că și câinii mănîncă de la masa stăpînilor.

Deci, dragul meu, să-ți face cruce și să spui o rugăciune înainte de a scrie ceva și te rog să nu mă mai numești eretic, sau cu dragoste de proveniență new-age, fără să arăți fățiș, cu argumente solide și clare, ereziile care eu le învăț, deci doar atunci să mă numești nu nume ale faptelor ce fac, când arăți fățiș, clar unde greșeșsc, cum ți-am mai spus și în postul anterior dedicat ție. Că n-ai de unde știi tu, scumpul meu frățior, ce este în inima și rărunchii mei și ce și câtă iubire am, cum arată, asta doar Dumnezeu știe, care cunoaște inimile și rărunchii.

Bucurii.
Reply With Quote