Citat:
În prealabil postat de Amistad
Ce moaste soro? Asculta predica Pr. Anitulesei care a fost acolo la dezgropare si a spalat oasele. Mirosea a mir ca au stropit aia cu mir pe acolo. Nu mai crede asa usor orice auzi. Se vede clar din viata si practicile lui ca a cazut din dreapta credinta. Superstitiosii l-au facut mare pe Ilarion Argatu. Si duhul acela al inselarii a ramas acolo si lucreaza in continuare prin fiul sau si prin nepotii sai care au ramas acolo.
Am sa incarc predica aia ca vad ca nu am gasit-o pe YouTube.
|
Nici tu nu ar mai trebui sa crezi asa usor tot ce auzi.
Nu asa se vorbeste din spatele calculatorului despre un parinte care si-a dedicat toata viata lui slujirii lui Dumnezeu, care ani de zile a fost urmarit de securitate pentru asta pe vremea cand noi nu eram nascuti, care s-a calugarit dupa ce a dus o viata de preot mirean si i-a murit sotia și care, in timp de prigoana comunista, cand altii slujeau Partidul sau faceau pe mieluseii, il marturisea pe Hristos in fata multimii de oameni care venea la Cernica.
Acum, ca o fi avut si el pacatele lui, ca orice om, sa il ierte Dumnezeu! Trebuie spus ca mai toate cartile care se scriu despre el sunt niste marturii ale oamenilor care l-au auzit, nu au fost scrise de el personal, deci probabil ca de aceea sunt si multe lucruri neconforme cu dogmele bisericesti.
Eu personal nu prea inteleg de ce toata aceasta denigrare a oamenilor cuviosi. Pai daca pe parintele Argatu, pe acest celebru parinte Argatu, il facem vrajitor si in toate felurile si ii refuzam orice drept la sfintenie si la o viata cuvioasa, oare cum vom fi judecati noi, astia care scriem din spatele monitorului?!