Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Iti multumesc pentru observatia ta blanda , smerita si facuta cu dragoste mai ales , si ma bucur mult ca ai scapat de mandrie , dar n- ai citit cu atentie toate acuzele aduse parintelui si mie nevrednicului !
Despre subiect nimic , ci doar mustrari facute , ce-i drept , cu dragoste !
Care este parerea ta despre acest subiect ? Ti se pare normal ca un parinte plecat de langa noi sa fie improscat cu noroi , sa fie acuzat de vrajitorie si alte cele ? Cunosti ceva despre Taina Preotiei ?
Clevetim si cam atat !
Tot cu dragoste :
Cristian
|
Eu, personal nu mi-am format inca o parere despre acest preot, chiar daca am auzit multe lucruri spuse despre el, pro si contra, si nu de pe forum, ci de la cunostiinte, diferiti pelerini care i-am intalnit pe la manastiri.
Este foarte greu sa deosebesti cand esti inselat. Poate fi un sfant, dar noi sa nu fi fost vrednici in acel moment sa ni se descopere sfintenia lui, sau suntem creduli si naivi, ceea ce n-are nici o legatura in a fi credincios, si ni se pare ca simtim mare ajutor din partea acelui "sfant", ".....Caci pre multi au inselat gindul lor, si in socoteala rea au lunecat cugetele lor.”(Intelepciunea lui Isus Sirah, III, 20-23). Dar, indiferent care a fost parerea fratelui, la adresa nostra sau la adresa unei persoane dragi noua, s-o primim. Dumnezeu ne-a lasat libertatea de gandire si cunoastere. E parerea lui, iar daca nu ne place, sa ne rugam sa ne lumineze Bunul Dumnezeu, ca sa ne arate adevarul, caci adevarul se releva, nu il descoperim noi singuri.
Tu, ai dorit, dar fara blandete, sa subliniezi ca nu trebuie judecat un preot, pentru ca Taina Preotiei este atat de mare, incat indiferent cat de nevrednic ar fi un preot, harul preotiei nu se i-a niciodata de la el, "preotului este numai a deschide gura, si harul lucreaza " Sf. Ioan Gura de Aur. Evanghelia iti da voie sa faci ce zice preotul, cand te invata de bine, iar daca vezi la el ceva ca nu-i bun, nu face. Dar nu ti-a dat voie sa judeci, pentru ca harul lui Dumnezeu nu se duce de la preot, numai daca ai auzit ca l-a caterisit. Si cand este caterisit, inca darul nu se ia. Ramane ca un ostas cu sabia in teaca, fara sa si-o mai foloseasca.
In schimb, fratele tau a vrut sa-si spuna convingerea ca acest Parinte face parte din categoria a acelor pastori rataciti "cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga.
Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei." Profetia Sf. Nil Atonitul
Si aici, subiectul este foarte delicat, pentru ca multi stim ca traim vremurile lui Antihrist si ca azi "preotia nu-i chip de virtute, ci mijloc de trai, nu-i slujire plina de raspundere, ci domnie fara indatoriri" Sf. Grigorie de Nazianz, si doar Dumnezeu stie daca vina este a simplului mirean care a sesizat acest lucru si l-a spus, iar noi luam aceasta sesizare din partea lui ca o judecata. El n-a spus de Pr Argatu ca fumeaza sau desfraneaza, ci ca prin inselarea lui, inseala si pe altii pe calea pierzarii.
Citind din cartea „Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti”, si mai mult din Sf Sriptura si Sf.Traditie, ma intareste sa spun, ca nu este pacat sa afirmam despre un pastor inselat, ca este inselat, pentru a preveni si pe altii sa nu cada in inselare.
Din ceea ce a afirmat fratele nostru despre Pr Argatu, am inteles indemnul:" sa nu te imprietenesti cu omul rau", si nu "omul acela este rau".
Cu dragoste
P.S. Cer, umil, iertare daca si eu am gresit in cele scrise