Citat:
În prealabil postat de Dalian
Stiu și te iert dar nu-i mai vorbi de rău pe părinții înduhovniciți și ortodoxia că arunc anatema asupra ta!
|
Exagerezi, anatema se da doar de sinod, nici macar de un ierarh. Dimpotriva, e un pacat pentru un credincios sa faca asta. Pe langa alunecarea in stamga (erezii, ecumenism), exista si alunecarea in dreapta (zelotism, stilism).
Parintele Cleopa il citeaza pe sfantul Ioan Gura de Aur (daca nu ma insel), si se refera la cei ce produc dezbinari, la incepatorii ereziilor. Stiu ce spune Parintele Cleopa in acel citat, am facut chiar si un topic despre acel citat.
"21. Cum se cuvine a se purta crestinii ortodocsi fata de crestinii de alta confesiune ?
Cu cei de alta religie, daca nu ne provoaca la discutii despre credinta noastra cea dreapta, trebuie sa ne purtam fata de ei cu dragoste si mila si sa-i ajutam la nevoile lor, dupa pilda data noua de Mantuitorul nostru Iisus Hristos cu samarineanul cel milostiv ( Luca 10, 37; Matei 7, 12 ) . Iar daca voiesc a ne ataca credinta noastra cea sfanta, sau Sfanta Traditie a Bisericii Ortodoxe, atunci " trebuie sa o aparam cu toata puterea pana la moarte "
Parintele Cleopa are unele mici neintelegeri, ii numeste eretici doar pe neoprotestanti, nu si pe catolici si protestanti. De fapt toti au erezii, nu doar neoprotestantii.