Cei doi doctori si preotul
Într-un compartiment de cale ferată, mergeau, într-o zi, un preot si doi doctori.
Doctorii, văzând pe preot, au început a vorbi batjocoritor despre cele sfinte, aruncând tot felul de cuvinte, din care se vedea că ei nu cunosc deloc lucrurile asupra cărora vorbeau atât de slobod. Preotul, văzându-le rătăcirea si aflând din vorbirea lor că sunt doctori, vru să le dea o lectie. Prinzând prilejul, începu convorbirea cu ei si, într-o clipă prielnică, aduse vorba despre medicină.
Atunci, părintele începu a spune tot felul de lucruri batjocoritoare si neadevărate despre medicină si despre medici.
Doctorii se scandalizară, zicând:
- "Bine, părinte, dar cum e cu putintă ca d-ta să vorbesti așa de gresit despre medicină, când nu stii ce-i aceia?"
Preotul zâmbi usor - si le răspunse:
- "N-am făcut decât exact ce-ati făcut dumneavoastră." Doctorii se mirară. Preotul urmă:
- "Tot atât de nestiutori si de gresiti erati si dumneavoastră cu privire la cele sfinte, si cu toate acestea vorbeati asa de lesne... Asemenea am făcut si eu despre medicină, ca tocmai să vă vedeti greseala.
Cei doi doctori nu mai avură ce răspunde.;)
|