Citat:
În prealabil postat de tyckus1987
<<Deși fusese umplut de Duhul din pântecele mamei Sale, Domnul Isus l-a îndemnat pe Ioan să-L boteze. El a spus: "Lasă-Mă acum, căci așa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit." Matei 3:15. >>
Citeste si tu biblia...
|
Asa o sa fac. Pana una, alta, ma gandeam ca aflu de la unul care se presupune ca a citit-o, unde anume scrie in Biblie clar ce anume trebuia Iisus sa implineasca prin botez. In fine.
Am auzit parca la apostolul Pavel ca zicea ceva - “cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat”.
Iar Hristos a zis: “de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va intra in imparatia cerurilor”.
Ce se poate intelege de aici? Ca parintii care isi boteaza copiii de mici, se ingrijesc de fapt sa ii imbrace tainic pe acestia in Duhul lui Hristos, intrucat apa sfintita a botezului e impregnata prin sfintire de Duhul Sfant, care se uneste cu duhul fiecarui copil nou botezat.
Ce parinti sunt aceia care lasa trupul bebelusului dezbracat de haine?
Dar, mai rau, ce parinti sunt aceia care lasa sufletul bebelusului dezbracat de Duhul lui Hristos cu care se imbraca doar cei care in Hristos se boteaza?
Sectarii. Si ii mai amagesc si pe altii.
Ei nu au inteles ca sufletul unui copil, chiar si in faza de embrion nedesavarsit Il poate recunoaste, simti si se poate bucura de Duhul cel Sfant al lui Hristos, asa cum embrionul Ioan Botezatorul, in pantecele Elisabetei fiind L-a recunoscut in Duh pe embrionul Hristos din pantecele Mariei si a saltat de bucurie in pantecele mamei sale: “Iar cand a auzit Elisabeta, salutarea Mariei, a saltat pruncul in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfant. Si a strigat cu glas mare si a zis: “Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu? Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, a saltat pruncul de bucurie in pantecele meu…” (Luca 1, 37).
Probabil si sufletul tau a saltat de bucurie cand s-a intalnit tainic cu Duhul lui Hristos in apa botezului, cand ai tai s-au hotarat sa nu te lase dezbracat de Hristos, dar intre timp s-a asezat uitarea si pacatele peste o asemenea bucurie. Iar mai nou, pacatul indoielii cum ca botezul ortodox nu e bun si vrei sa te lepezi de el.
Renuntand la botezul ortodox, nu faci altceva decat sa te lepezi de Hristos, caci "cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat", pentru unul din multii hristosi mincinosi si falsi de care e plina lumea.
Hristos sa te lumineze sa nu faci asemenea prostie!