Citat:
În prealabil postat de tyckus1987
Răspunsul îl aflăm în cuvintele lui Hristos către Ioan: “Se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit”.
|
Botezul sfantului Ioan nu era botezul de azi, care a fost dat dupa Pogorarea Duhului Sfant, adica botezul cu apa si Duh Sfant. Intalnim in Biblie in care unii iudei fusesera botezati doar cu botezul Sfantului Ioan Botezatorul, iar apoi se boteaza cu botezul adevarat al lui Iisus.
In acel pasaj se spune ca trebuia implinit ce se facea in Legea veche, astfel Iisus a fost si taiat imprejur, a asteptat pana la 30 de ani sa propovaduiasca (pentru ca asa era legea iudaica atunci).
Uite un citat in sensul celor spuse de mine: "Iar Domnul a zis: Lasă acum, că așa se cade a împlini toată dreptatea. Prin dreptate înțelege aici Sfîntul Ioan Gură de Aur poruncile lui Dumnezeu; ca și cum ar fi zis: "De vreme ce toate cîte le poruncește legea le-am săvîrșit și singură aceasta a rămas, adică să Mă botez; deci, Mi Se cade să o săvîrșesc și pe aceasta". Iar botezul lui Ioan era porunca lui Dumnezeu, precum el zice: Cel ce m-a trimis ca să botez cu apă, Acela mi-a zis."