de Eugen Tănăsescu, preot și blogger pe Adevărul
Duminica aceasta, Evanghelia ne amintește un eveniment important: începutul propovăduirii Domnului Hristos. Adică un mesaj, ca o scrisoare deschisă, adresată tuturor. Ea este valabilă și astăzi, mai ales pentru cei ce încă nu iubesc Biserica, pe Hristos și pe Dumnezeu.
Un coleg jurnalist mi-a pus odată o întrebare: dacă aș fi pus față în față cu cei ce nu iubesc Biserica, ce le-aș spune? Cred că acum e un moment bun să dau acest răspuns, în mod public, folosind oportunitatea acestui blog. Iată ce le-aș spune.
Frații mei.
Mai întâi, e dreptul vostru să alegeți ce anume iubiți și ce nu. Aici se vede clar că Dumnezeu este iubire, pentru că, deși ne iubește și ne-a dăruit libertatea, totuși nu se răzbună pe noi și ne așteaptă, asemeni unui părinte care-și iubește fiii. Câtă vreme trăim, avem timp să înțelegem că este nefiresc să nu iubim Iubirea.
Apoi, celor dintre voi care cred că Dumnezeu nu merită iubirea lor, datorită unor necazuri sau nedreptăți din viață, le spun că niciodată Dumnezeu n-a dorit răul cuiva. Căci Iubirea nu poate dori răul asupra celui iubit. Așa cum nici noi n-am face rău celor ce-i iubim. Dimpotrivă. El Însuși suferă cu fiecare suferință de-a noastră, cu fiecare nedreptate ce ni se face, cu fiecare faptă rea pe care o săvârșim, pentru că noi înșine suntem făcuți după chipul Său. Prin urmare ar fi ilogic ca El să dorească răul a ceva ce este al Său. Dacă n-a ezitat să se răstignească pentru noi pe Cruce, cum oare ne-ar dori răul?
Continuarea aici :
http://adevarul.ro/cultura/spiritual...1f5/index.html