View Single Post
Vechi 14.01.2014, 00:22:28
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Căutând prin arhive, am redescoperit acest topic de demult... La câte polițe se plătesc pe-aici, poate ar fi necesară o "cură de dezintoxicare".
Doamne, nu-mi da lacrimi fățarnice, că Tu știi cât încerc să fac voia Ta, dar cât de puțin reușesc, dacă nu-i mila cea nemărginită, care să mă țină de mână!
Doamne, de câte ori am greșit și am smintit pe aproapele meu, aruncă cenușa uitării peste toate, că greu putem scăpa din urzelile înșelăciunii. Dar dacă s-a întâmplat să alin un singur suflet, Doamne, înmulțește-l Tu cu Harul Tău, ca la rândul lui, să aline și el pe altul!
Doamne, greu ii mai e omului să coboare privirea, ca să Te vadă pe Tine! De obicei, el te cauta sus, dincolo de nori, și rămâne cu capul acolo, fiindcă se obișnuiește să aibă o privire de ansamblu asupra lumii Tale, și nu asupra sufletului său! Doamne, transformă norii în picături de ploaie, ca să ne înmoaie sufletele împietrite de gheața înălțimilor efemere!
Doamne, mă rog ca o slugă, dar mă comport ca un împărat.
Doamne, facă-se-n voia Ta și când vreau și când mă prefac că vreau!!
Doamne, iartă-mi greșelile, mai mult decât pot eu ierta, că de cele mai multe ori nici nu pot să fac diferența dacă cei ce greșesc, îmi greșesc mie, sau Ție!...
Doamne, nu mă lăsa să pier în ispita vrăjmașului, ci dă-mi înțelepciune să înțeleg voia Ta, și căldură, să mă bucur de toată mila pe care o investești în netrebnicul Tău rob! Că dacă n-o înțeleg, Te străduiești degeaba să mă îndrepți, că tot îndărătnic rămân!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote