Prietenia sinceră este cu adevărat un dar care nu poate fi prețuit. Doar cel care nu s-a bucurat de o prietenie adevărată nu cunoaște bucuria împărtășirii frmuseții și a durerii, ușurarea întristării, bogăția mângâierilor care vin prin sufletul prietenului. Valoarea unei îmbrățișări cu adevărat sincere.
Mă durea tristețea prietenei mele. Își dorea mult să se căsătorească, să afle un om de încredere cu care să împărtășească viața cea de aici. Și mi-am amintit de cuvântul Mântuitorului, Care ne spune că dacă ne vom uni doi sau trei în numele Lui și vom cere ceva Tatălui nostru, vom dobândi cererea noastră, dacă va fi spre folos. Și mi-am amintit cum Părintele Porfirie iși dădea întâlniri în rugăciune cu ucenicii săi. Se rugau pentru o dorință la aceeași oră a serii. Așa că i-am spus copilărește prietenei mele: "Hai să ne rugăm împreună pentru dorința ta, să cerem mijlocirea Maicii Domnui și a Sfântului Apostol Simon Zilotul - mirele din Cana. Dacă există mire pământesc pentru tine, îl vei întâlni într-o zi. Dacă nu, nu. Dar să nu te întristezi dacă nu va fi".
Și am început să ne trimitem gândurile seară de seară către Domnul.
E minunată această unire de gând. Bucuria acestei uniri era deja o mare împlinire. Dar împlinirea a fost și mai mare.
În luna iunie, prietena mea a primit un telefon: un tânăr a sunat-o și a rugat-o să se vadă. I-a spus că are numărul ei de telefon de la duhovnicul lui, care o știa pe prietena mea. S-au cunoscut. Toate au fost în armonie. La o vreme, a venit dorința de a stabili data nunții.
Au stabilit-o pentru prima sâmbătă din luna mai, deoarece doar atunci au găsit liber restaurantul la care vroiau să sărbătorească. Și s-au uitat în calendar. Era 5 mai, ziua de pomenire a Sfântului Efrem! Prietena mea a rămas uimită. Pentru că știa că Sfântul Efrem e ocrotitorul și făcătorul de minuni al familiei mele. Astfel, s-au căsătorit de ziua Sfântului Efrem și l-au ales ocrotitor. Mi-a mărturisit de curând că îl simt foarte aproape de ei pe Sfântul Efrem.
Iată, era și este mire pământesc pentru prietena mea.
Mulțumim Maicii Domnului, Sfântului Simon Zilotul și Sfântului Efrem pentru mijlocirile lor, rugându-ne ca pururea să apere familiile și prietenia noastră.
V .N., 16 aprilie
(Sfântul Efrem cel Nou. Minuni din România, Editura Sophia, pp. 256-257)