Citat:
În prealabil postat de ni-meni
Ortodocsii gresesc cind cred ca numai Ortodocsii se vor mintui. Si Catolicii gresesc cind cred ca numai Catolicii se vor mintui. Si, desigur, si Protestantii gresesc cind considera (unii dintre ei) ca numai Protestantii se vor mintui.
|
Ortodocsii ca mine sau ca Delia pot gresi cand spun asta. Dar sfintii ortodocsi nu pot gresi cand spun asta. De ce? Pentru ca prin ei vorbeste Duhul Sfant. Si Duhul Sfant nu greseste. Este acelasi Duh Sfant care a vorbit prin prooroci, apostoli si evanghelistii care au scris Biblia acelasi Duh vorbeste si prin Sfintii ortodocsi pana in ziua de astazi. Asta e de fapt problema care se pune, vorbeste Duhul Sfant prin Sfntii ortodocsi?
Catolicii poa sa zica ce vor. Nu au dreptate. La fel si protestantii.
Duhul Sfant are dreptate.
P.S.: Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar vreau sa subliniez ideea ca noi ce spunem spunem din ce am citit la sfinti (sau asa ar trebui), bine intr-o forma mai primitiva, dar ideea de baza cam asta e. Ia daca sfintii spun ca nu este mantuire in afara Bisericii atunci asa e. Sau ca erezia e pacat de hula Impotriva Duhului Sfant, atunci asa e.