View Single Post
Vechi 22.01.2014, 21:30:45
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mandea77 Vezi mesajul
Dupa cum stim, evolutionistii ne spun ca totul a fost rodul unui accident chimic intamplator, acum miliarde de ani, nimeni nu poate sti cu exactitate cand, dar sunt foarte siguri ca au trecut miliarde de ani (lumina)... desi nu au decat dovezi contrare, ultimele masuratori dovedind faptul ca Universul este mult mai tanar decat s-a presupus, de ordinul miilor de ani.

Creationistii ortodocsi spun simplu: totul a fost facut de Dumnezeu, in 6 zile de 24 de ore, nu ere, nu etape, asa cum este descris in Facerea din Sfanta Scriptura.

Faptul ca multi semi-ortodocsi sunt in continuare semi-evolutionisti si considera ca in Facerea a fost vorba de 6 etape sau 6 ere de miliarde de ani si aduc tot felul de argumente amuzante, denota necunoasterea atat a ortodoxiei, cat si a evolutionismului.

Faptul ca protestantii contesta traditia (ortodoxa) si nu recunosc autoritatea Sfintilor Parinti le da posibilitatea de a interpreta dupa bunul plac Facerea din Sfanta Scriptura, avand o abordare semi-evolutionista.

Faptul ca catolicii din dorinta de a parea in ton cu vremurile si in pas cu stiinta au acceptat nu doar faptul ca au fost 6 etape de miliarde de ani, ci inclusiv ca omul ar fi aparut ca rezultat al evolutiei din maimuta (creat de Dumnezeu), ne arata rezultatul cooperarii dintre stiinta si religie.
Nu e chiar asa, in primul rand catolicii nu au acceptat nimic ci au exact aceeasi pozitie ca si ortodocsii. La nivel oficial fiecare este indrumat sa cerceteze subiectul in masura in care este interesat si sa-si formeze propria opinie. Si eu cred ca este un lucru bun.

Apoi multe din lucrurile pe care le cunoastem si folosim azi se datoreaza protestantilor. Am avut si autori ortodocsi care s-au ocupat de subiectul asta dar imensa majoritate au fost si sunt protestanti din SUA. La noi in tara asta nu a fost niciodata un subiect de dezbatere, chiar si cand comunistii ne spuneau ca ne tragem din maimuta cred ca nici macar cei mai multi dintre ei nu credeau asta.

Am imprumutat si noi in ultimii ani dezbaterea asta din afara, odata cu celelalte mizerii care au venit. Si atunci ne-am ales fiecare cate o tabara si am inceput sa ne batem, imitand ceea ce vedem pe internet.

Uite aici una din cele mai frumoase chestii vazute de mine in legatura cu subiectul asta :

http://www.youtube.com/watch?v=CHJIZSoAGAg

Amuzant si educativ in acelasi timp.